На 20 000 лева ще възлезе новият полигон за обучение на ученици в Кърджали по безопасност на движението

Изображение 1 от 4

    На 20 000 лева ще възлезе новият полигон за обучение на ученици по безопастност на движението. Проектът е дарение от арх.Станислав Луков , а част от строително ремонтните дейности се изпълняват от фирма „Караман”ООД. Инициативата за изграждането е на Ротари клуб Кърджали по предложение на пастпрезидента Валентин Гогев. Теренът е отпуснат от кмета на общината инж.Хасан Азис. Както Кърджали бг вести писа, полигонът се изгражда в задния двор на ОУ”Св.Климент Охридски”, който до скоро бе неизползваем.

      На работна среща на строителната площадка се събраха архитектът , директори на училища и преподаватели по безопасност на движението. Целта бе пастпрезидентът Валентин Гогев да обсъди с тях идеи по изграждането и бъдещето на полигона. Основна грижа на просветните деятели бе опазването на полигона след неговото изграждане. Те поискаха ограда и грижи от страна на директора на училището-домакин Маргарита Тодорова. Тя се ангажира от своя страна , със съдействието на Горското стопанство в Кърджали, да осигури озеленяването на полигона.

      Валентин Гогев посочи, че при проектирането се е търсила възможност съоръжението да приема ученици, транспортирани с автобуси. Имаме паркинг и въпросът ще бъде решен. Ще направим графици с колегите, за ползването на полигона, подчерта Маргарита Тодорова. Нейни колеги искрено й завидяха, като споделиха, че при реновирането на училищата през последната година са искали такива полигони, но за сега ще се задоволят само с кабинети.

      Ще работим полигонът да бъде завършен до началото на април,за да може да бъде ползван от учениците още през тази учебна година, ангажира се Валентин Гогев. Той каза, че ротарианците са направили дарения и са събрали средства от благотворителен бал. Общата налична сума до момента е 12 000 лева.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини