Мистерия с българин, открит мъртъв във Великобритания

Не е възможно да се установи как 27-годишният българин, чието безследно изчезване доведе до разследване за убийство във Великобритания, е починал, заявиха разследващите органи, цитирани от BBC.

Тялото на Валентин Качанов бе открито в река Темза в Грейс, Есекс, на 7 май м.г. - три месеца, след като изчезнал. Качанов бил в неизвестност от 8 февруари 2019. В същия ден той позвънил на майка си в България, а след това напуснал дома си в Западен Търрок и от тогава семейството му нямало контакт с него. Последно бил забелязан в местен търговски център. 

Британската полиция съобщи, че след това българинът не е ползвал телефона си и че никой, който той познавал, не е бил в района по време на изчезването му.

Седмица преди тялото на 27-годишния Валентин да бъде открито, по подозрение в убийство бе задържан 22-годишен мъж. По-късно обаче той бе освободен, след като следствието го изключи от разследването.

Аутопсията не успяла да покаже причина за смъртта на българина, но според разследващите няма признаци за насилие или наранявания при отбрана. Възможно Качанов да се станал жертва на непознати, но няма доказателства в подкрепа на тази хипотеза, нито признаци да е посегнал на живота си.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини