Италиански милиардер откри Джебел, иска да го превърне в логистичен център за своята търговия

    Един от кралете на модата в Италия милиардерът Сандро Веронеси гостува на предприемача Сабахатин Гьокче, проучвайки възможността да превърне Джебел в логистичен център за своята търговия в България. Сандро Веронеси е класиран на 1281 място сред милиардерите в света от авторитетното списание Forbes ,а неговата компания Calzedonia  от година възлага поръчки на фирмата „Идеал фешън” на Сабахатин Гьокче, която е базирана в Джебел. В родопския град се поръчват само маркови дрехи от висок клас за потребители над средната класа. Джебел е единственото място в Европа, където се шият такива облекла по поръчка на Сандро Веронеси. За сравнение неговата империя осигурява работа на 25 000 работници и служители в Европа.

      За Кърджали бг вести Сабахатин Гьокче сподели, че са обсъдили с госта и съпровождащите го директори на негови фирми, възможността за увеличаването на капацитета на производството в „Идеал фешън” за Calzedonıa и създаването на логистичен център за търговия с нейни стоки в  региона в перспектива за над 25 години.

      По данни на списание Forbes основната дейност на компанията на Сандро Веронеси е търговията с трикотажни изделия и бельо. Основана е през 1986 г., след като Веронеси натрупва опит при трикотажния крал Нерино Граси в компанията „Златна дама”. Компанията на Веронеси  и неговото семейство притежава 4200 магазина в 30 държави. Насочва се към производството на собствени марки, сред които са Intimissimi,Tezenis и Falkoneri. Увлечен по виното Сандро Веронеси основава и верига магазини за вино, кафенета и ресторанти в цяла Италия с марката Signorvino.

      Все по-често в Италия сравняват г-н Веронеси с Берлускони и Армани. За него мога да кажа ,че е на 60 години, семеен. И е безупречен партньор, сподели още Сабахаттин Гьокче.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини