Корнелия Нинова: Правителството на Борисов превърна красива България в сметище!

500 хиляди българи са на режим на водата. Това е заради хаос в управлението на сектора.

Това заяви от трибуната на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя изложи мотивите на левицата да иска вот на недоверие на третото правителство на Бойко Борисов.

Правителството на Борисов превърна красива България в сметище, изтъква Нинова.

Високомерни, самодоволни и самозабравили се във властта, не обърнахте внимание на предупрежденията на опозицията, обърна се към представителите на ГЕРБ тя. И посъветва: "Калинките да замълчат, да говорят експертите!"

Винаги, когато е притистано до стената, правителството се оправдава с миналото, посочи тя.

С кворум от 181 народни представители започна пленарното заседание, в което ще се проведат дебатите по вота на недоверие. Вотът срещу третото правителство на Бойко Борисов е на тема "Провал в политиката по околната среда и водите" и е иницииран от БСП.

На заседанието присъстват министърът на околната среда и водите Емил Димитров, на енергетиката Теменужка Петкова, на регионалното развитие Петя Аврамова, на земеделието Десислава Танева, на културата Боил Банов, на здравеопазването Кирил Ананиев и други.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ра
    Рали
    0 -1
    13:10, 24 яну 2020
    Ние самите превръщаме страната си в сметище.Хвърляме отпадъци където ни хрумне, някои дори от терасите си.Като тръгне човек да излиза от града, навсякъде около пътя има мини сметища.Ама ако някой ни ожули с една глоба, ще оревем орталъка.Не ни е виновно правителството, чието и да е то, ние самите сме виновни.
Последни новини