Първата зарядна станция на Tesla в България е на финалната права

Изображение 1 от 2

    Първата зарядна станция на американския пионер в сферата на електрическите превозни средства Tesla Inc. в България се намира на паркинга на пловдивски хотел, съобщава Investor.bg.

    T.нар. Supercharger беше готов още преди Коледа, но все още не е открит официално, а колоните са увити с найлони. Причината: компанията на Илон Мъск възнамерява да изчака още 2-3 седмици с официалното анонсиране, за да може да го направи заедно с откриването на станциите си в Сърбия - в Белград и край Ниш, които все още не са напълно готови. Улицата около хотела все още е разкопана, което означава, че в близките дни е възможно и увеличение на капацитета на зарядните.

    Фактът, че първата зарядна станция на американската компания е в Пловдив (т.е. на половината на разстоянието между турската и сръбската граница, бел. авт.), не е изненада. Изборът на града бе препотвърден през миналата година, когато Tesla обнови своята карта на предстоящите станции за зареждане по цял свят. Картата показва кои региони са приоритетни за компанията. Пловдив не е избран случайно, защото е част от коридора между Западна Европа и Турция. Supercharger коридорът минава през Загреб, Белград (където вече има 3 станции), Ниш, Пловдив и стига до Одрин.

    Зарядната станция в Пловдив е с четири колони за зареждане и по всяка вероятност ще бъде от предното поколение на технологията Supercharger V2. Преди време тя получи актуализация и вече може да зарежда не само с до 120 kW, а с до 150 kW. По-бързо може да се зарежда само с последната генерация - Supercharger V3.

    Източник: hicomm.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини