Microsoft пусна извънреден ъпдейт на Windows 7

Microsoft наруши обещанието си да не пуска актуализации на Windows 7 след прекратяване на поддръжката на операционната система, която изтече на 14 януари т.г. На компанията обаче се наложи да пусне извънреден ъпдейт.

Много настоятелно, с известия на цял екран, Microsoft предупреждава потребителите за опасността от използване на Windows 7 и, че повече няма да пуска актуализации на системата. Въпреки това компанията разпространи един ъпдейт по изключение.

Какво наложи тази извънредна мярка? Последната официална актуализация, излязла на 14 януари, донесе много неприятен проблем за потребителите. Тя превърна десктоп тапета в черен фон.

Разбираемо, потребителите баха раздразнени от неочакваната „тъмна тема”. Microsoft можеше да не предприема нищо, но в крайна сметка реши да поправи собствената си грешка.

Свежа актуализация на Windows 7 с номер KB4539602 коригира подмяната на тапета с черен екран. Потребителите могат да инсталират актуализацията ръчно, като проверят за наличието на ъпдейти през контролния панел на Windows.

Microsoft уточнява, че актуализацията коригира само грешката с черния екран и нищо повече. Обновлението е предназначено за засегнати потребители на Windows 7 SP1 и Server 2008 R2 SP1.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини