Трите тайни за увереност на Рене Зелуегър

Рене Зелуегър безспорно триумфира на Оскарите. Тя грабна статуетка за най-добра актриса заради ролята си на Джуди Гарланд във филма „Джуди“. Освен поздравления за блестящата ѝ игра, тя получи комплименти и за стилната си визия, с която се появи на червения килим.

Холивудската звезда носеше стилна бяла рокля на Armani с едно рамо. Тя бе дълга до земята, плътно по тялото ѝ. И докато една от нейните героини през годините – Бриджит Джоунс – се притесняваше от външния си вид и едва не стана за срам, отивайки на градинско парти с костюм на зайче, на Оскарите актрисата показа, че се чувства уверена в себе си има самочувствие.

По време на бляскавата церемония фотографите заснеха как Рене си говори с Брадли Купър, с който излизаше от 2009 до 2011 г. Той я поздрави за наградата, а мнозина сметнаха, че искрите между тях отново прехвърчат.

50-годишната актриса говори пред „New York magazine“ за възходите и спадовете в кариерата си и разкрива, че след като се превъплътила в Джуди Гарланд, е започнала да се грижи повече за себе си.

Тя получава две номинации за „Оскар“ за най-добра женска роля – играе Бриджит Джоунс в комедията „Дневникът на Бриджит Джоунс“ (2001). По-късно я номинират и за продължението „Бриджит Джоунс: На ръба на разума“ (2004), както и за ролята ѝ на Рокси Харт в мюзикъла „Чикаго“ (2002). През 2003 г. печели „Оскар“ за най-добра поддържаща женска роля за драмата „Студена планина“. Тя е определена за една от най-високоплатените актриси в Холивуд за 2007 г., но като че ли след това не получава кой знае какви предложения и за известно време се изгубва от светлините на прожекторите. Това обаче не я срива психически, а напротив.

Кои са тайните за увереност на Рене Зелуегър?

1. Да поставяш себе си на първо място
Актрисата разкрива, че често я питат, защо в един момент си е дала почивка от голямата сцена и как е успяла да се върне отново на нея.

„Не бях в добро здраве. Просто не се грижех за себе си... Аз бях последното нещо в списъка ми с приоритети“, разказва тя пред изданието.

Зелуегър обяснява, че в киноиндустрията е трудно да спреш и да се оттеглиш, макар и за кратко. Повечето от колегите ѝ се притесняват дали няма да ги забравят или дали ще бъдат толкова успешни след това, когато решат отново да отидат на снимачната площадка. Според нея, дори и човек да е холивудска звезда, той не бива да е в ущърб на собственото си благополучие.
Рене изтъква, че всеки трябва да се научи да казва „не“ и да използва повече от свободното си време за своите лични нужди.

2. Да си задаваш граници
Балансът между работата и живота е едно от онези неща, за които всички говорят, но на практика трудно постигат. Но според актрисата, ако човек си постави свои граници, до които да стигне, лесно може да постигне хармонията, която търси.

Говорейки за машината Холивуд, тя казва:

„Аз не живея там. Това е моята работа и просто ходя там“.

По думите ѝ, поставяйки си определени граници и оставайки същия земен човек както преди да стане известна, тя живее по-качествено и спокойно.

В тази връзка, Рене смята, че тя не е от хората, които се нагърбват с твърде много проекти под една мишница, а по-скоро иска да има време за себе си.

3. Да бъдеш верен на себе си
Когато говори за живота си, Зелуегър обяснява, че голяма част от нещата, които се пишат за нея, не са верни.

„Прекарах 99% от живота си като публична персона... Просто това е една микроскопична частица от реалния ми живот“, казва тя и разкрива, че е истински щастлива за това, че не е предала ценностите си, за да се хареса на своите почитатели или някой режисьор.

„Харесвам странната си причудливост, която е смесица от нестандартни неща“, казва тя.

Рене коментира още, че не иска да бъде някой друг в очите на хората и може би заради това, че е вярна на себе си, я харесват толкова много. „Напъхах се в сините си дънки и каубойските ботуши, ходя с разхвърляната си коса. Започнах да работя така и не желая да се променям за работа“.

Източник: Tialoto

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини