20 °C

Кметът Иво Димов се среща с министри и АПИ за състоянието на ВиК и ремонта на пътя към Стара Загора

Днес, кметът на община Димитровград Иво Димов ще се срещне в София със заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Темите, които кметът ще обсъжда с зам.министър Нанков са за състоянието на ВиК и оптимизирането на водоподаването за нуждите на индустриалната зона в землището на село Крепост.

С представители на Агенция пътна инфраструктура Иво Димов ще коментира и дейностите по ремонта и реконструкцията на международен път I-5. Лошото състояние на отсечката от републиканската пътна мрежа в участъка от моста на река Марица до границите на общината с област Стара Загора е многократно поставян въпрос от кмета на Димитровград пред АПИ и МРРБ.

През есента започва ремонт на пътя Димитровград – Стара Загора?

За ремонта на републиканския път І-5 между Димитровград и Стара Загора се предвижда индикативната стойност на обекта да възлиза на 7 098 180 лева.

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  Ам
  Ами хайде де
  0 0
  12:11, 19 фев 2020
  Кога ще го почват? Нали беше есента. Сма коя есен не казаха
 • 2
  Гр
  гражданин
  4 -2
  13:12, 19 фев 2020
  Редакцията, не укривайте и не защитавайте кмета. Плаща ли Ви. За това сме на 119 място. Станахте като другата редакция Общински пазари!
  • От
   От редакцията
   3 0
   14:15, 19 фев 2020
   Бихте ли ни уточнили какво смятате, че укриваме и по какъв начин защитаваме кмета. Ако имате иформация, която искате да споделите с нас го направете на редакционния email dimitrovgrad@bgvesti.net
  • Дг
   Дгд
   2 0
   14:05, 20 фев 2020
   По изборите не се спряхте да го рекламирате и също не сте достатъчно критични към Община Димитровград за налудничавите им проекти и недостатъчната прозрачност на това как се харчат парите на данъкоплатците. И не спирайте със статиите за малкото кръгово до Язаки!
  • От
   От редакцията
   2 0
   18:57, 20 фев 2020
   ДГД, гражданин, по време на изборите всяка медия дава равни права на всички ПП и кандидати да представят своите идеи и да се опитат да убедят гласоподавателите да си дадът гласа за тях. В най-долната част на сайта има линк "Местни избори 2019" там са публикувани правилата и отчетите от изминалите избори, няма нищо скрито покрито по време на предизборната кампания, може да разгледате. А за критиката към когото и да било се стараем да сме максимално обективни и с материалите които правим за Вас читателите да ви дадем възможност да извадите собствените си изводи, кое е правилно и кое не е не целим да Ви убедим в нашата гледна точка. И както ви писах в по горния коментар, ние сме готови да дадем думата на всеки да изрази своето мнение по актуални за обществото теми.
  • Дг
   Дгд
   1 0
   10:24, 21 фев 2020
   Благодаря за отговора. Наистина поне ни оставяте да си кажем какво ни е нАсърце. Да но олекне. А ония все пак си крадат - но нека да се дава гласност - младите да знаят.
 • 3
  Бр
  Браво на кмета
  4 0
  13:26, 19 фев 2020
  Чак сега кмета се усети, че нещо не е наред с В и К-то. Самият той не спази Генералният план на В и К за община Димитровград, като построи неправомерно водопровода до гр. Меричлери. Еднолично назначи управител-монтажник / с купено удостоверение/, за да приеме този водопровод. Ама двамата много си приличат. Лика - прилика. Двама купувачи на документи и лъжат държавата. По Генералният план трябваше да се построи ПС западно от кв. Черноконево, където има два сондажа с 40 л./сек. и щеше да реши проблемите за вода на нас. места по левия бряг на р. Марица. Кметът забрави за гръмките си обещания да измести водопровода в района Каолин. Сегашният управител е разрешил площадката на Каолин да е над водопроводите за вода снабдяващи Димитровград. Тука е уместно намесата на прокуратурата и това изместване да стане за сметка на управителя, а не да се търсят инвестици за сметка на Димитровградчани.
 • 4
  Пъ
  пътуващ
  0 0
  13:54, 19 фев 2020
  От цялата страна за мен в Димитровград е най-трагичен пътя.На другите избори повече смелост,повече кандидати за важните за града постове.А иначе служебна кола и сте си добре.
 • 5
  До
  до Браво на кмета
  0 0
  14:28, 19 фев 2020
  От днес Главният прокурор е разпоредил проверка на всички ВиК.Сигнали се подават до комисията по водно регулиране.
 • 6
  Из
  извинявам се
  0 0
  14:35, 19 фев 2020
  Комисията по енергийно и водно регулиране.
 • 7
  Гр
  гражданин
  1 0
  17:17, 19 фев 2020
  Написах текст който не показахте.

Хороскоп за 09.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Не се сърдете на околните, а потърсете причините за проблемите във вас. Притежавате безспорен и значителен потенциал, и като че ли най-голямата пречка пред вас е колебливостта ви. Справите ли се с нея, нищо не би било в състояние да ви спре. Получавате добри новини, свързани с бъдещо пътуване.
09 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Силните аргументи, които изтъквате в своя подкрепа ще спечелят на ваша страна подкрепата на влиятелни хора. Предимствата от нововъведения на работното място ще направят работата ви успешна, което ще се отрази на финансите ви. Търпението, с което се отнасяте към околните впечатлява и ви превръща в предпочитани партньори.
09 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще е доста разнообразен и интересен. Възможно е да се срещнете с много приятели. Възможно е да почувствате носталгия по миналото. Ще прекарате безгрижно и със сигурност няма да скучаете.
09 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Нечие мнение по ваш адрес ще повиши емоциите ви и ще ви подтикне към повече активност, в доказване на правотата си. Запазете спокойствие. Деловите ви занимания ще донесат резултати, но на по-късен етап. С младежко дръзновение ще прегърнете една идея и ще се отдадете на реализацията й.
09 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Този ден ще премине под знака на емоционалните преживявания. Опитвате се да спечелите вниманието на човек, към когото изпитвате нещо специално. Отбелязвате значителен успех в това отношение, за което можете да благодарите на неотразимия си чар и самоувереност. Не пренебрегвайте обещанието си към човек от обкръжението ви, отнесете се сериозно.
09 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Избирате да се занимавате с нещо, с което малко хора биха се нагърбили. Вие обаче обичате предизвикателствата и считате, че можете да се справите отлично. Наистина сте способни, но не трябва да надценявате възможностите си за момента. Бъдете по-постоянни и не се отказвайте от нормалния път до целта. Радвате се на нещо, което сте очаквали да се случи.
09 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не всичко, което привлича интереса ви е по силите ви и във възможностите ви да го осъществите. Не се и опитвайте да доказвате нищо на никого, това ще ви направи раздразнителни. Ще се зарадвате на вниманието на приятел, а обаждане по телефона ще ви направи нетърпеливи. Очакванията ви ще се сбъднат.
09 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Балансирайте между професионалните и семейните си задължения. Често пренебрегвате едното за сметка на другото, а това може да създаде напрежение в отношението ви с околните. Организирайте добре времето си и непременно ще успеете.
09 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Приятен ден. Събитията, които се случват на работното ви място ще ви се струват важни и вие с интерес ще участвате в тях. Все пак има доста неща, които трябва да свършите, така че не губете време. Ще бъдете благодарни на близък колега, който навреме ще ви предаде информация и окаже подкрепа.
09 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не се щадете, положените от вас усилия ще ви възнаградят богато. Работете самостоятелно и не разчитайте много на хора, които малко познавате. Така ще си спестите последващи главоболия. Не бързайте да се обвързвате емоционално и с партньор, имащ нездрав интерес към вас. Бъдете реалисти и се опитайте да прозрете намеренията му.
09 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Изградете си предварителен план за действие при работата по важна задача. Мнозина от вас подхождат доста неорганизирано и рискуват да загубят много време и нерви, без да постигнат нещо съществено. Успявате да се издължите на кредиторите си и възвръщате оптимистичния си поглед върху нещата. Изяснявате тежащи ви недоразумения.
09 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
09 апр 2020
Последни новини