Моделът със синдром на Даун, за когото няма невъзможни неща

В последните години на модния подиум можем да открием все по-голямо разнообразие, което рязко контрастира на доскорошните клишета, като "висока", "слаба", "с перфектно лице".

Plus-size моделите отдавна не предизвикат изненада, а успяха да се наместят удобно сред своите колежки с доста по-малко тегло. Дефилиращите дами с различни кожни заболявания, като витилиго, също вече са по-скоро правило, отколкото изключение. Цветнокожите модели също.

На тази Седмица на модата в Ню Йорк, която приключи преди дни, всички погледи се насочиха към едно смело момиче, което веднага можем да определим като по-различно. Но не само заради заболяването й, но и заради смелостта й да следва мечтите си.

София Джирау e на 22 години, от Пуерто Рико, със синдром на Даун, а сбъдната й мечта е да дефилира на Седмицата на модата в Ню Йорк. Като малка е седяла пред огледалото и си е повтаряла, че един ден ще стане модел и бизнесдама.

След като успя да се разходи по котешката пътечка, тя обеща, че това е само началото и тепърва ще чуваме много за нея. Защото тя е убедена, че е родена за модния бизнес и че притежава всички необходими качества, за да има успешна кариера.

Никога не спира да вярва и че всеки човек може да псотигне мечтите си, стига да не спира да вярва и да работи за тях. Джирау има и силната подкрепа на своето семейство, което също пристигна от Пуерто Рико, за да наблюдава на живот дефилето й, пише People.

Следващата цел на София е да пробие и на модната сцена в Европа, а след това и по други части на света. Тя е успяла да събере екип от доброволци, който да й помага с ПР-а и организацията. В момента те водят преговори с дизайнери, за да открие този, който иска тя да стане част от ревюто му. 

Освен да бъде модел, Джирау работи усилено и по мечтата си да се реализира като бизнес дама, създавайки своя модна марка. Има и още едно желание, което се надява скоро да се сбъдне - да се запознае със своята модна икона - Дженифър Лопес.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини