Горски засече смолянски камион и ремарке с над 30 кубика незаконни трупи

На 18.02.2020г. около 13:45 часа в РУ-Чепеларе е получен сигнал от горски инспектор към РДГ Смолян, че е засякъл незаконна сеч в района на чепеларското село Забърдо.

При извършен обход на около 3 километра от главен път, на разклона за местността Халпач, е установено ремарке със смолянска регистрация, натоварено с 54 броя трупи от дървесен вид "бял бор" и "смърч" с диаметър между 18 и 50 см. и дължина 4-5 метра, които са без поставена контролна горска марка.

След подаването на сигнала на мястото пристига и товарен камион "Ман" със смолянска регистрация, управляван от Ю.И. на 30 години от град Сърница, обл. Пазарджик.

Камионът също е бил натоварен с 52 броя трупи от дървесен вид "бял бор" и "смърч" с диаметър между 25 и 50 см. и дължина 3-4 метра, които са без поставена контролна горска марка и без превозен билет. Конфискуваните 106 трупи са с обща кубатура около 31.14 куб.м. Местопроизшествието е запазено и посетено от дежурна оперативна група на РУ-Чепеларе. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини