Депутатите се скараха зад кого стои ДПС, патриотите стигнаха почти до бой

Депутатите се скараха за избора на членове на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) и за влиянието на ДПС. Повод стана номинацията на ДПС Ердинч Хайрула.

Юлиан Ангелов от ВМРО скочи срещу кандидатурата му. Патриотите не искат да носят негативите на управление с ДПС, стана ясно от думите му. БСП излъчиха Деница Златева, Пеньо Пенев е кандидатът на ОП и Ана Хаджиева, излъчена от депутати от ГЕРБ и ОП.

Защо три години носите тази отговорност, недоумява Георги Свиленски. Социалистът попита дали ОП ще напуснат управлението, ако бъде избран Хайрула.

С кого наистина управлява ГЕРБ, попита и Кръстина Таскова от "Воля". Дали не сте скритото лице на ДПС, предположи тя, обръщайки се към герберите.

Юлиан Ангелов захапа "Воля", че по места подкрепяли ДПС. Като говорим за задкулисие ДПС подкрепиха негласно вашия президент, скочи той не левицата.

Павел Шопов от "Атака" ядоса ВМРО. Националистът излезе на трибуната и изчете кадровите провали на ВМРО и НФСБ. Старата патриотична вражда принуди Милен Михов да излезе на трибуната. Веднага до него излезе Шопов и размаха снимки на кадровите провали.

Заместник-председателят на парламента Емил Христов извика на помощ квесторите. От местата си скочиха и други депутати от ВМРО в спор с Шопов. Квесторите ги разтърваха.

След скандала в управляващата коалиция, ново мнозинство в парламента от ГЕРБ, ДПС, "Воля" и "Атака" запълни квотата в Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) с кандидати на ГЕРБ и ДПС. За зам.-председател бе избрана Кристина Андонова-Хитрова, а за членове - Анна Хаджиева и Ердинч Хайрула.

Първата кандидатура на ГЕРБ е на сегашния главен секретар на КРС Кристина Георгиева Андонова-Хитрова, която бе избрана за зам.-председател на регулаторния орган. Преди да заеме поста през 2018 г., Хитрова е била главен секретар на Агенцията за обществени поръчки, а преди това в продължение на седем години е оглавявала дирекцията "Координация по въпросите на ЕС" в Министерския съвет. По образование е финансист.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    21
    21
    1 0
    18:52, 21 фев 2020
    кои са патриотите , ми че в бг. има ли такива освен ДПС
Последни новини