Хората от селата Ягодово и Катуница ще пътуват без винетка до Пловдив

Хората от селата Ягодово и Катуница ще пътуват без винетка до Пловдив, съобщава БНТ.

Това е било решено на заседание в областната. 200-метровият първокласен път, който попадаше в системата за платено пътуване, става безплатен, защото местните власти са готови да поемат поддръжката му.

Областният управител на Пловдив Дани Каназирева заяви, че за да няма напрежение, е било решено да се проведе среща с всички общини, на която всеки да постави своите проблеми.

Казусът бил малко по-сложен, тъй като се оказало, че пътният участък попада в землището на община Пловдив и тя трябва да депозира искането пред Пътната агенция и да заплаща разходи за поддръжка. Каназирева смята, че това няма да е честно спрямо пловдивчани, защото те ще трябва да плащат за територия в други общини.

Предложено е общините Садово и Родопи да депозират заявление до община Пловдив и да се подпише тристранно споразумение. Разходите за поддръжката на отсечката ще се поделят между двете засегнати общини.

Напрежение възникна в няколко населени места около Пловдив, които обявиха, че се готвят за протести, заради нуждата от винетки за пътуване до града.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини