Монтираха термокамери на пунктовете ни по границата с Турция и Гърция

Изображение 1 от 5

    На граничните ни пунктове с Турция и Гърция- „Капитан Андреево” и „Капитан Петко войвода” вече има  монтирани термокамери. На пункта към Турция те са 14, а на този към Гърция-три. Камерите се обслужват от служители на РЗИ.

    Днес директорът на Главна дирекция ”Гранична полиция” направи инспекция на ГКПП „Капитан Андреево” във връзка с новата организация за придвижване на товарните автомобили към българо -турската граница

    „Мерките, които бяха взети от държавата и като организация, която беше направена с местната управа, дават резултат”, подчерта главен комисар Светлан Кичиков. Той информира, че камионите вече са в самия байпас и вървят нормално.

    За последните 24 часа през буферния  паркинг на бившето летище „Узунджово“ са преминали 600 автомобила.

    По думите му снощи на паркинга е имало само 39  товарни коли. Престоят им на паркинга е не повече от 3 – 4 часа. „Ние не ги санкционираме, но мисля, че е по -добре да бъдат на временния паркинг, отколкото да бъдат на магистралата, където създават предпоставки за пътни инциденти”

    Комисар Кичиков посочи още, че на  магистралата има тирове, чиито водачи са ги изоставили и са си заминали. За тях ще има санкции по Закона за движение по пътищата. 

    В този участък, за близо пет години, са станали 130 пътно транспортни произшествия, загинали са петима и 30 са пострадали, съобщи директорът на ОДМВР- Хасково старши комисар Ангел Цанков.

    Директорът на Гранична полиция заяви, че на Дунав мост има забавяне, но проблемът е от румънска страната. Северната ни съседка е въвела режим, подобен на нашия и обработката става по-бавно.

    На ГКПП - Кулата – на гръцка територия има колона от около 3-4 километра от товарни автомобили. Към момента на пункта работят шестима служители, изпратени са още двама за обработването на документите, но се забавя, тъй като всеки шофьор, които идва в България подпълва бланката от РЗИ, за да бъде карантиниран.

    „Смятам, че проблемът ще бъде решен в най-скоро време”, допълни още главен комисар Кичиков.  

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      А на Паркинга в Узунджово монтираха
      Прости Хасковски Заптиета - те мерят с език , нос и пръсти
      ...
      Ако бях Полицай щях да откажа да ходя на Узунджово , докато не се осигури адекватна дезинфекция , защитен периметър и защитни средства.
      Защото ако полицаите се заразят , първи ще изгорят техните семейства
      .....
    • 2
      Уш
      Ушев
      2 -1
      12:11, 29 мар 2020
      Не зная вие какво мислите, но според мен блокадата на градовете не е толкова за предпазване от заразата, колкото до събиране на информация за работещите фирми, брой работници, плащане на осигуровките, финансово състояние и най-вероятно за последващ рекет.
      • Не
        не е
        1 -1
        14:59, 29 мар 2020
        Страхуват се от Протести и Народен Съд
    Последни новини