Пролетни картини от Китай

Изображение 1 от 8

    Всичко се покрива с цветове

    Парковете и живописните хълмове край китайските градове са покрити с цветове. Хората могат да си отдъхнат след тревожните месеци изолация заради заразата.

    След падането на забраните за пътуване, туристи се стичат през уикенда да се порадват на цъфналите божури на живописното място на Каижифенг в окръг Дяндзян на община Чунцин, югозападен Китай.

    Метрото в Ухан заработи

     Шест линии на метрото в Ухан възобновиха експлоатация от събота - още един знак, че животът постепенно се връща към нормалния си ритъм в най-силно засегнатия град. Пътниците са длъжни да сканират QR кода за регистрация с реално име и да предприемат проверки на температурата, преди да вземат метрото. Всеки влак има член на екипажа за безопасност на влака, който да помага за ориентирането и обслужването на пътниците. (Синхуа / Шен Бохан)

    Първият товарен влак за Европа потегли от Ухан

    Товарният влак Китай-Европа, превозващ 50 контейнера със стоки, напусна терминала в Ухан в събота, който се очаква да пристигне в Дуйсбург на Германия 15 дни по-късно. Това е първият товарен влак Китай-Европа, който напуска Ухан след дългата изолация и това е началото на възстановената му редовната експлоатация. 

    Чистачът

    35-годишният Ван Пен работи в компанията за екологично инженерство Wuhan Hanshi, където отговаря за изхвърлянето и изгарянето на медицински отпадъци. Защитата срещу инфекция е основното предизвикателство пред Ван и неговите колеги по време на 12-часовите им смени, за да се справят с нарастващото натоварване по време на избухването на COVID-19.

    "Харесва ми това, което правя", казва Ван, "не само печеля пари за семейството си, но и давам принос за обществото."

    Ван не е бил вкъщи повече от 2 месеца. Най-релаксиращите моменти за него са, когато разговаря със семейството си чрез видео чат.

    "Ще се прибера вкъщи, веднага след като победя болестта", каза Уанг на сина си. (Синхуа / Фей Маохуа)

    Помнете мисията си

    Цветна композиция с лозунга "Помнете мисията си" краси жп гара в Пекин. Хората са с маски, макар ситуацията в Китай да се нормализира и смъртността спадна. Повечето от малкото нови случаи идват от чужбина. Бавно се премахват ограниченията за вътрешните пътувания в страната.

    Медиците се завръщат у дома като герои

    Самолет с медици, мобилизирани в подкрепа на поразената от вируса провинция Хубей, получава посрещане с водни оръдия, когато каца на летище Чангбайшан в североизточната провинция Джилин в  Китай.

    Третата партида екипи за медицинска помощ от Джилин, която се състои от 404 членове, се завърна от Хубей, след като епидемията в тежко засегнатата провинция бе потушена.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини