В Община Смолян не можем да пренасочим медицински сестри от детски градини към болницата. Масово от тях са пенсионери

В Община Смолян около 99% от медицинските сестри, които работят в детските градини и училища са пансионери,каза за СмолянБГвести кметът Николай Мелемов.Медицинските сестри са в рисковата група и няма как да бъде рискувано здравето им и съответно да бъдат пренасочени да работя в Смолянската болница.

Припомняме ви  здравният министър Кирил Ананиев препоръча  на кметовете на общини да пренасочат медицинските специалисти от детски ясли, детски градини и в здравни кабинети в училища към временна работа в лечебни заведения на територията на съответната община. 

Мелемов допълни, че  с каквото могат от общината помагат на смолянската болница. "Днес, утре очакваме дарение да пристигнат шлемове за медиците и ще им ги предоставим". От думите му стана ясно, че за сега в Смолянска община за разлика от други в областта не се е появил по-голям дарител." Но има много, които даряват маски дезинфектанти и др. Благодарни сме на всички.Но такъв с голямо дарение за медицинско оборудване например все още няма", уточни Мелемов.

Анелия Веселинова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини