Има ли връзка между ваксина в Италия и Испания и ръста на жертвите от Covid-19 там

    Изследователят Sean McMahon установява като вероятна причина за високата смъртност на заразените от коронавирус в Италия и Испания сега, отговор на организмите на хората там, третирани с тривалентна ваксина против грип в двете държави през миналата година. Става дума за ваксина против грип, прилагана при над половината от възрастните хора там над 65-годишна възраст.

    В същото време, третирани с друга противогрипна ваксина възрастни хора в Германия и Норвегия, не реагират така на коронавируса сега и смъртността при възрастните хора там е около 9 пъти по-малка, отколкото в Испания и Италия. Десетки учени и изследователски екипи по света търсят отговора на въпроса защо.

    Към момента е ясно, че и при двете групи възрастни хора - и в Германия и Норвегия, от една страна, но и в Испания и Италия, от друга - те са били подлагани на противогрипни ваксини, но само в Италия и Испания сега реакциите на организмите на възрастните хора на коронавируса е толкова бурна и с такова влошаване.

    Учени и софтуерни инженери правят публикацията, за да съобщят, че откриват потенциална вързка между процесите.

    Документът им е базиран върху данни от Империал Колидж в Лондон, НСИ на Италия и Националната медицинска библиотека в Тоскана. Те твърдят, че е възможно ползването на  тривалентна ваксина срещу грип може да е причина за т.нар. цитокинна буря при огромен брой от починалите пациенти в Италия и Испания.

    При това състояние септичният шок е почти сигурен и се овладява изключително трудно, дори ако бъде подобрено състоянието на засегнатите бели дробове при пациентите с коронавирусна инфекция, пише още в документа. В Германия и Норвегия обаче развоят не е такъв, въпреки че и там хората над 65 г. са ваксинирани против грип миналата година, но с 4-валентни ваксини.

    Засега няма известни други изследвания, които да потвърждават такава информация или подобна връзка.

    А изследванията се правят много динамично от различни екипи, в това число и не медицински или мултидисциплинарни, в различни страни, в търсене на отговор защо в някои държави жертвите са в пъти повече отколкото в други.

    И в китайската провинция Хубей, и в Италия, и в Испания процентът ваксинирани с трите щама на възраст над 65 години е висок - около и над 55 на сто, се казва още в текста.

    В същото време държави като Германия и Норвегия вече втори сезон използват адювантната четиривалентна ваксина, която включва и щам "Ямагата" (щам на грип тип "Б" - б.р.), се казва в текста.

    При нея имунният отговор не бил толкова бурен и вероятността от развитие на цитокинна буря при средно тежко и тежко прекарване на COVID-19 не се смятала за толкова висока.

    Според автора това може да е един от ключовете към отговора на въпроса защо смъртността от коронавируса в Италия и Испания е значително по-висока, отколкото в страни като Германия и Норвегия, където броят на заразените също вече надмина петцифрено число.

    Заключението в доклада от март 2020 г. в публикацията е следното:

    "Всички минали данни за пациента трябва да бъдат анализирани подробно, за да се определи дали на пациента е била прилагана грипна ваксина и ако е така, датата и вида на ваксината, която е била приложена. По-специално връзката между адювантните тривалентни ваксини и резултатите от смъртността трябва да бъде проверена, за да се определи дали е налице състояние на вирусно несъответствие, по време на което отговорът влошава състоянието на пациента"

    Източник: 24novini.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      АС
      а сегаа
      3 -1
      11:31, 1 апр 2020
      Къде са нашите докторчета. И оня дето е в общината
      • 11
        11111
        3 -1
        13:45, 1 апр 2020
        добре че нашите пенсионери нямат пари за ваксини
      • Ис
        Истината
        2 -1
        15:13, 1 апр 2020
        Ще бъде прикрита. Фармацевтичните компании печелят милиарди. Няма ной да каже че ваксините са навредили. Поне официално
    Последни новини