РЗИ официално: Фризьори, козметици и татуисти могат да работят

Бръснарски, фризьорски и козметични салони в Пловдивска област могат да работят при стриктен здравно-хигиенен режим. Това става ясно от заповед на Районната здравна инспекция от днес. Картбланш се дава също на соларните ателиета и на тези за татуировки и за поставяне на обеци.

"Дейностите да се извършват след предварително записване на час за посещение. Графикът да е изготвен така, че да осигурява само по един посетител на работно място, без предварително изчакване", гласи новата заповед. Изрично в нея се подчертава да не се допускат лица с прояви на остри заразни заболявания.

Цялата заповед може да видите ТУК.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Аб
    АБВ
    5 -4
    21:18, 7 апр 2020
    Хайде спрете се със глупавите забрани и дайте възможност на хората да живеят нормално!Престанете с лъжите!
  • 2
    Ко
    Коса
    5 -2
    08:59, 8 апр 2020
    Супер, малка, но добра новина.
  • 3
    Ив
    Иван
    5 -2
    09:15, 8 апр 2020
    Защо е тогава това извънредно положение фризьори работят, пазари работят, баничарници работят места където се събират много хора а глобяват когато се разхождаш в парка.
  • 4
    Лу
    Лудото Коле
    2 -1
    10:15, 8 апр 2020
    Глада е по-силен от всякакви страхове!
    Има два пътя - пълна карантина, което значи за абсолютно всички фирми и търговски дейности, вкл и куриерски услуги, тирове и т.н. всичко всичко, Т.Е. ТОТАЛНО СПИРАНЕ НА ЖИВОТА! ако ма раЗбирате
    И втория път - работа за всички при определен режим и правила. Това е. Иначе се получава - ЗА ЕДНИ СВАТБА ЗА ДРУГИ БРАДВА! НАЛИ? Куриерски фирми, фирмите за онлайн търговия, пици онлайн, фуд панда и т.н. направиха палета с пари. А в същото време другите са чудят как да си платят сметките .
    Щото Боко вика карантина карантина, ама те сметките не ги спират, кредитите идват и те. ЧСИ-та рабутят без почивка, нали? Как искате да живейте, вий кажете. ама са тия два пътя.
    • АМ
      а ми ти
      0 0
      16:57, 8 апр 2020
      а ти за кой път си?
  • 5
    33
    333
    1 0
    12:20, 8 апр 2020
    Здравка плюс Ваня=на безумие!
  • 6
    Ар
    Архимед
    1 0
    23:54, 8 апр 2020
    Тва си е чист цирк дето се разиграва. Неестествено е всички канали все за тоз КУРона да си чешат езиците и да паникьосват хората от сутрин до вечер. Всяко чудо за 3 дена. Хората се усетиха че всичко е фарс.
    Сценария с тоз коронавирус даже и филмовата индустрия не мож филмира така както го играят от Мутафчийски и Борисов до Меркел ТРЪНп и Английската кралица. Парзалят ни великите сили и ние изпълняваме. Всичко това е един голям балон за съжаление с невинни жертви. Нагласена работа. Изкуствено дирижирано. Живейте си мирно животя съграждани му се радвайте като на подарък и главите горе и хич да ви не дреме. Бъдете добри, уверени и си помагайте все едно иде края на света и че утре нема да дойде.
Последни новини