Гимназисти преподаваха онлайн в деня на ученическото самоуправление

Изображение 1 от 4

    По традиция в ПМГ „Иван Вазов” отбелязват 9 май – Деня на Европа – с провеждане на ученическо самоуправление, информират от гимназията. И тази година учениците съпреживяха усещането да бъдеш учител, но в различна среда – дигитална.

    Ето и впечатленията на самите заместващи ученици:

    Моника Делчева: участвах в Деня на самоуправлението като учител по биология. Класът беше активен, като даваше отговори на задачите, които бях подготвила и ги коментирахме заедно. Чувствам се добре и се радвам, че взех участие в дейността.

    Денислава Савова: за трети пореден път участвам в Деня на самоуправлението. Тази година наистина беше малко по-различно, но съм все така удовлетворена от изминалия ден. Фактът, че за един ден бях преподавател, ме кара да се усмихвам. Още по-развълнувана съм, че това се случи в такава обстановка (за първи и може би за последен път). Днес, поставяйки се на мястото на госпожа Христозова, разбрах, че колкото е удовлетворяваща професията на учителя, толкова е и трудна и това ме кара още повече да ценя своите преподаватели. 

    Деница Михова: днес аз бях учителка по руски език. Доволна съм от учениците, които присъстваха в часа. Взимаха участие и работеха много добре. Не беше лесно, тъй като трябваше да подготвя упражненията и да помагам на другите, когато се затруднят, но те се справиха изключително добре. След като се поставих на мястото на своята госпожа Мария Маврудова, разбрах всъщност колко е трудно и отговорно да се справиш с толкова много деца и да им помагаш. 

    Калина Кръстева: да бъдеш учител по химия е доста трудно. Този факт го установих още предишната вечер, когато трябваше да подготвя 3 подробни плана и общо 5 урока, стоях да късно, но въпреки това си струваше. Сутринта трябва да бъдеш бодър и усмихнат. Трябва да си харизматичен, да знаеш интересни факти и да привличаш внимание. Химията е изключително интересна наука и за пореден път се убеждавам в това. От този ден научих много и осъзнах и минусите, и плюсовете на професията. Благодаря на г-жа Панева за дадената възможност! 

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини