Паун-беглец бе заловен със смартфон

Полицай в Бостън използвал особен сигнал от смартфона си, за да допринесе за залавянето на паун, който избягал от намиращ се наблизо зоопарк, предаде Асошийетед прес. Електронният сигнал възпроизвежда звуци за привличане на сексуални партньори сред пауните.

Полицаят примамил избягалия от зоопарка "Франклин" любопитен паун в заградено пространство, включвайки сигнала на смартфона си, пише "Бостън глоуб".

Патрулиращи полицаи в района Роксбъри били информирани от загрижен гражданин, че птицата е избягала от зоопарка.

Когато отишли на място, други полицаи забелязали изключително едър и красив паун, който бил малко уплашен, поясниха от полицията. Един от полицаите започнал да търси в смартфона си сигнал за привличане на сексуален партньор сред пауните. Когато включил сигнала, 6-годишната птица била примамена в заградено пространство и останала там до идването на служители от зоопарка.

Паунът-беглец е върнат в зоопарка и се чувства много добре, оповестиха от дирекцията му. Обикновено пауните се движат свободно в зоопарка, но служителите му смятат, че въпросният екземпляр е имал мисия, когато е избягал. "Сега е сезонът на чифтосванията и е възможно паунът да е търсил партньорка в любовта", отбелязаха те.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини