С празнична програма, но без шествие на 24 май в Димитровград

Община Димитровград е подготвила празнична програма по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май, с която да поздрави димитровградчани.

От 10.30ч. Забавно-духов оркестър ще изнесе тематичен концерт с музика само от български автори. От сцената на единственият в България площад със звучното име "Поезия" музикантите ще изпълнят познати и любими произведения от различни жанрове. В празничният концерт ще бъде изпълнен франгменти от оперетата на Асен Карастоянов "Българи от старо време", "Граoвски танц" от Жул Леви, "И-ха-ха" на Петър Ступел. Истинска наслада са произведенията на друга знакова фигура за българската музика Йосиф Цанков. В програмата ще бъдат изпълнени и песни от филми "Боси времена", "Хора и улици", "Синева". Концертът ще започне с изпълнение химна на българската просвета "Върви, народе възродени". Специален поздрав към зрелостниците, които завършват тази година, ще бъде изпълнението с нов аранжимент на духовия оркестър на песента "Един неразделен клас". 

Мястото на концерта е съобразено освен с тематиката на събитието и с мерките за безопасност, като преди всичко оркестърът ще създава празнична музикална среда.

Традиционната изложба "Ние се гордеем с тях" на ученици с отличия, награди  и постижения от димитровградските училища ще бъде разположена на площад "България" пред общината на 24 май.
Екземпляр от последното издание на книгата "Аз, глас и съвест на епохата" издадена по повод 90-годишнината от рождението на Пеньо Пенев, ще получи всяка училищна и читалищна библиотека в община Димитровград. 

С поздравителни адреси до всички в сферата на образованието и културата кметът Иво Димов ще поздрави радетелите на просветата в община Димитровград.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини