14 °C

Просветата в Хасково публикува отличниците за 24 май в дигитална книга

В ситуацията на дигитално обучение в навечерието на 24-ти май тази година, Регионалното управление по образованието в Хасково публикува ежегодните награди в просветата за най-добрите учители и ученици онлайн.

На сайта на просветната институция в красива дигитална книга наред със словата за празника на българската просвета и култура, са изписани и тези на отличените.

„В тази ситуация решихме и ние да бъдем дигитални, но се постарахме да го направим с жест и към преподавателите от образователнта система в областта, и към децата, които тази година получават награди, защото и едните, и другите заслужават голям поклон за работата си в тежките условия на обучението от разстояние. Но макар  при тези извънредни обстоятелства, както колегите, така и учениците, успяха да се справят отлично“, коментира началничката на РУО-ХасковоХристина Боева.

Наградата на Министерството на образованието и науката за директори с принос в образователното дело се присъжда в Хасковски регион на директорката на СУ “Св. Паисий Хилендарски“ от областния град  Нина Стайкова.

Петима са носителите на почетното отличие-гамота “Неофит Рилски“ от региона. Това  са: учителката по английски език Дияна Тенева от СУ “Св. Паисий Хилендарски“ в Хасково, преподавателката в начален етап от ОУ “Ал. Константинов“ –Димитровград Боряна Петрова, директорът на ЕГ “Проф.д-р Ас. Златаров“ в Хасково Деян Янев, Алексия Лилянова-старши учител по английски език в ПГССИ “Хр. Ботев“ в Свиленград и Катя Гочева от ОУ “Пенчо Славейков“ от Димитровград.

Почетното отличие-гамота “Неофит Рилски“ се присъжда и на учители от областта по предложение на Синдиката на българските учители и Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“.

За първи път през тази година от образователната регионална структура обявяват и колективна награда за училищни екипи. „Решихме да дадем такова поощрение на няколко колектива, защото добрите резултати, и многото работата, която се свърши по време на преподаването в домашна среда, е колективна мобилизация и предимно работа в екип.“, обясни още Христина Боева.

Награди за тази си  екипна работа през учебната  2019/2020 година получават  колективите на СУ “Св. Паисий Хилендарски“ в Хасково, СУ „Д-р Петър Берон“ и ОУ „Л.Каравелов“ от  Свиленград, ОУ “Пенчо Славейков“ от Димитровград и ОУ “Л. Каравелов“ в с. Узунджово.

Седем ученици от региона получават от РУО грамоти за успехите си, постигнати в образователния процес през годината и извоюваните призови места в състезания и олимпиади.

Носителите от Хасково са: Александър Павлов от 7 кл. на ОУ “Св. Климент Охридски“, възпитаниците на Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин“ Дарена Георгиева от 10 кл., шестокласниците Ванеса Бъчварова и Мартин Недев и дванадесетокласничката Даниела Койнова. Стела Бинева от 7 клас и Гергана Георгиева от 12 клас от димитровградската математическа гимназия “Ив. Вазов“ също са носителки на грамотата на РУО за успехите си през годината.

Засега всички отличени  получават наградите си само виртуално, но при първия възможен момент, когато ситуацията позволи това, те ще им бъдат връчени празнично на открито, посочи шефката на образованието в Хасково Христина Боева.

Дигиталната книга на РУО-Хасково за 24 май с всички отличени, може да разгледате тук.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  ..
  ...
  33 0
  14:21, 22 май 2020
  Дано си даваме сметка тази дигитализация, по този перфиден начин, колко ще ощети децата ни!
  Другото е ламинирани цветни грамоти и художествена самодейност. Как ще вдъхновите децата да заобичат четенето?-това е големия въпрос! Иначе патетиката предстои!
 • 2
  Не
  НЕТИ
  4 0
  18:24, 22 май 2020
  За ангелова от *********** ,няма ли награда.

Хороскоп за 30.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Справяте се чудесно със задълженията си днес. Добре ще е, ако не се ангажирате с чужди проблеми. Вашите оригинални идеи ще намерят реално приложение и това ще остави у вас чувство на задоволство. Самочувствието ви ще се подобри и от финансовата независимост, която създавате за себе си. Прилагате на практика всичко, което сте планирали до този момент.
30 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Можете, ако искате да вникнете и съдействате за решаването на чужди проблемите, от вас зависи да го направите. Това ще ви превърне в уважаван и търсен съветник. А вие на свой ред не бягайте от тези, които щедро ви предлагат подкрепата си. Ще ви е необходима, предвид целите, които си поставяте.
30 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Позволете си да се откъснете за малко от напрежението в службата и дома. Заредете се позитивно с неща, които ви радват и ви помагат да се отморите. Имате нужда от глътка свеж въздух. Променете еднообразието, което преживявате с интимния партньор. Не преценявайте човека до вас по способността му да сервилничи, а по начина му да взима решения.
30 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Онези от вас, на които днес предстои нещо особено важно се радват на забележителен късмет. До последно не се отказвате от целта си и сте готови да я преследвате докрай. Вярвате с своя успех и това донякъде наистина го предопределя. Нямате основания за притеснения и в личен план, където постепенно отношенията ви с любимия човек придобиват облика, който взаимно желаете.
30 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Професионалните ви ангажименти ще напомнят за себе си. Но, други ще се отдадат на почивка и разнообразни занимания. Не обвинявайте околните в незаинтересованост към проблемите ви. Опитайте се да се отпуснете, освободете напрежението и погледнете позитивно на всичко наоколо.
30 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Отговорете си честно какво преследвате и дали целта ви е реално осъществимата. Здраво стъпили сте на земята и въпреки това се нуждаете от събуждане. Дали не искате повече, отколкото можете да дадете. Не пренебрегвайте съветите на близките си, отстрани е по-лесно да се види и оцени проблема.
30 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Предвид душевното си състояние е добре да подходите специално към избора на храни и напитки. Ограничете дразнителите от всякакъв род и вид. Не измъчвайте тялото си и лекувайте душата. Високите ви критерии изискват и вие да сте на висотата им. Обстоятелствата ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
30 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Бъдете предпазливи днес и не се ангажирайте с каквито и да било обещания. Денят не е подходящ за взимането на важни решения. Съсредоточете се върху дома и близките си. Мнозина от вас имат нужда от пълноценна почивка и обстоятелствата около вас напълно я благоприятстват. В края на деня някои от вас е вероятно да изпитат леки стомашни неразположения.
30 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Отнесете се към проблемите без излишно драматизиране и бъдете тактични. На моменти е по-добре да отстъпите, отколкото да усложнявате атмосферата. Можете да се справите с домашните си задължения и без излишно напрежение. Не пренебрегвайте личните си нужди. Имате натрупани недоразумения, които е добре да изчистите по-скоро, ако искате нещата ви да вървят гладко.
30 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
В добро настроение сте и това ви позволява да говорите непринудено на всякакви теми. Ще дадете воля на скритите си желания и пориви. Благоприятно стечение на обстоятелствата ще направи деня ви успешен, на вас остава да се погрижите за веселата страна на живота си.
30 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Радвате се на много добро здраве днес. В случай че напоследък ви е създавало проблеми, днешният ден е много благоприятен за стабилизирането му. Ако имате възможност не се задържайте дълго у дома и е много вероятно да се натъкнете на приятни изненади. Може би ще срещнете приятел, с когото отдавна не сте се виждали или пък ще се натъкнете на интригуващо предложение.
30 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Раздвижете се днес, трябва да помислите за физическата си форма. Имате нужда да предизвикате самите себе си и да отвърнете достойно на това предизвикателство. Избягвайте всякакви неща, които ви потискат и излезте на дълга разходка сред природата.
30 май 2020
Последни новини