Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби прие Общинския съвет в Ардино

Изображение 1 от 2

    Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби през 2020 г. На община Ардино прие единодушно на поредното си редовно заседание местният Общинският съвет. Кметът на общината инж. Изет Шабан отбеляза, че с постановление на Министерския съвет е приета Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни, общински  и частни училища през 2020 г. Целта на системата от мерки е за гарантиране развитието на дарбите  на децата, която им осигурява финансово подпомагане и възможности за изява.Предвидените с Програмата средства за изпълнение на мерките за закрила на деца с изявенидарбисепредоставятнасъответнитеминистерства и общините с ПостановлениенаМинистерскисъвет, катокметоветенаобщиниподаватмотивираноисканедосъответнияминистър.Мерките в програматасазанасърчаваненатворческитезаложби и потребностинадеца с изявенидарбичрезеднократнофинансовоподпомагане. Подпомаганезаобучения в курсовепоизкуства, наука и спорт, както и заучастие в пленери, обучителни и тренировъчнилагери.Подпомаганезаучастие в национални и международниконкурси, олимпиади и състезания.

    Съветницитеутвърдихаощеструктуратанаучилищата, детскитеградини и обслужващитезвена и транспортнатасхемазаучебната 2020/2021 година в общинаАрдино. Приеха и допълнение и изменениенаНаредбатазаопределяне  и администрираненаместнитетакси и ценинауслугитенатериториятанаобщината.

    И натовазаседаниебяхагласуваниобичайнитеразпоредителнисделки с недвижимиимоти, общинскасобственост, удължаваненасроковенадоговоризанаемнаобщинскинежилищнипомещения.

    Гюнер Шукри

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини