Китаристът на "Кис" Боб Кулик почина

Американският китарист и продуцент Боб Кулик, станал известен с работата си с рок бандата "Кис", почина на 70-годишна възраст, съобщи ДПА, цитирана от БТA.

Неговият брат и бивш член на споменатия състав Брус Кулик потвърди новината за кончината му в Туитър. "С разбито сърце споделям вестта за смъртта на брат ми Боб Кулик. Неговият талант и отдаденост на музиката завинаги ще останат в паметта ни!"

Музикантите от група "Кис" също пуснаха пост, че с дълбока печал узнават тъжната новина и изказват съболезнованията си на семейството на Кулик, допълва БТA.

При първоначалното прослушване за китаристи за още неизвестната банда "Кис", Боб губи съревнованието за сметка на Ейс Фрели. Но той остава приятел с певеца Джийн Симънс и с ритъм-китариста Пол Стенли, като пред него се открива шанса да запише няколко албума с бандата - Alive II, Unmasked, и Creatures of the Night.

Кулик участва в записите на албума на Лу Рийд Coney Island Baby,от 1975 г., работи като студиен музикант за Даяна Рос и участва в турнета с Мийт Лоуф.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини