Мъж, заплашвал с нож хора на детска площадка, прекара 3 денонощия в ареста

    Мъж от Димитровград, на 26.05.2020 година около 20,30 ч., на бул.“Димитър Благоев“, западно от блок № 24 на детската площадка в присъствието на малки деца, родители, майки бащи, на обществено място, пред повече хора е извършил непристойна проява, изразена в употребата на обидни думи. Подсъдимият се обръща към друг мъж с думите „абориген“ и отправя заплахи за физическа саморазправа към него, с думи „ела да се разберем като мъже, ще те убия, ще те заколя".

    След словесните закани, нападателният мъж се връща в къщата си, от където се въоръжава с нож и черен дебел кабел, обособен като палка. Вече въоръженият мъж се връща на площадката, като в ръцете си държи ножа и кабела и отново отправя заплахи за физическа саморазправа.

    Димитровградският съд осъжда подсъдимия за нарушаване на обществения ред и спокойствие – дребно хулиганство по смисъла на чл.1, ал.2 УБДХ, поради което и на основание чл.6, ал.1, б.”а” и чл.1, ал.1, т.1 УБДХ му налага административно наказание -“Задържане в поделенията на МВР (РУ- МВР - Димитровград)” за срок от 3 (три) денонощия.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ло
      локомотива
      7 0
      23:01, 4 юни 2020
      Да е-а и загубения ти съд,ще търсите времето когато Ана Игнатова беше съдия.По старите милиционери помнят какви присъди издаваше.
    • 2
      Н-
      Н-к Депо
      2 0
      22:57, 7 юни 2020
      Локомотивче , често ме ядосваш , но сега не.
      Да добавя и как възпитаваха преди да стигнат до съда , и делата минаваха по леко , защото всичко си признаваха предварително !
    Последни новини