Кметът д-р Грудев : Над 1 200 асеновградчани са били под карантина досега

Малко над 1 200 души от Асеновград са останали вкъщи за 14 дни, след като са се завърнали от чужбина или са имали контакт със заболели от COVID-19. Статистиката е за периода от началото на извънредното положение в страната до 02.06.20 г., като данните са по информация на Регионална здравна инспекция - Пловдив ( РЗИ ) и обхващат само хората, чиято карантина вече е изтекла.

"На базата на броя карантинирани досега асеновградчани, с огромна приятна изненада съобщаваме, че до момента няма регистриран положителен случай на новия коронавирус COVID-19 в Асеновград", казва кметът доктор Христо Грудев. Той съобщава, че тестове продължават да се правят. Извършват се и постоянен контрол и проверки от страна на РУ - Асеновград и на инспекторите на РЗИ - Пловдив. 

Доктор Грудев се обърна към асеновградчани с послание : " Уважаеми съграждани, изразявам благодарността си към всеки един от Вас, че през всичките тези дни, в които страната ни бе поставена пред изпитание, проявихте разбиране и отговорност. Горд съм с факта, че Асеновград все още е зона, в която не е открит случай на COVID-19 и се надявам искрено това да не се случи. Знам, че прекрасното слънчево и топло време, което настъпва, е примамливо. Но все пак апелирам да потърпим още съвсем за кратко. Само няколко дни остават до края на извънредната обстановка и единствено от нас зависи дали тя ще бъде преустановена, или удължена. Апелирам : ползвайте маска или шлем за лицето, когато посещавате различни обекти в града и извън него! Призовавам Ви за още малко търпение, първо, за да спазваме разпорежданията на държавата. И второ - нека да докажем на всички общини, че асеновградчанинът има здрава воля и разум и изпълнява сериозно и задълженията, и правата си. Нека не допускаме точно на финалната линия да бъдем подведени от заразата. Нека направим така, че в цялата пловдивска област да говорят за нас! "

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини