ГЕРБ отстрани партийното ядро в Плевен и изключи трима общински съветници

Ръководството на управляващата партия ГЕРБ - изпълнителната комисия, отстрани общинското ръководство на партията в Плевен, съобщи пресслужбата на партията.

Настоящите членове на ръководство на ГЕРБ-Плевен и общински съветници Петя Василева, Христослав Михайлов и Йордан Грижов са и изключени от партията.

Тъй като тримата са избрани за общински съветници именно от листата на ГЕРБ, сега са призовани да подадат оставки, защото не се ползват вече с политическото доверие на доскорошните си съпартийци.

Назначава се временно общинско ръководство в състав: Генади Динков - председател, Валентина Вълчанова - секретар, Румен Мотовски, Георги Данов, Мариана Бонджева и Христо Кочев. Сменен е и областният административен секретар Ралица Добрева. На нейно място е утвърден Цветомир Генчев.

Като причина за смените се изтъква незадоволителното представяне на местните избори преди седем месеца.

Запазва партийното доверие областният координатор в Плевен Мирослав Петров като на него се разчита да стабилизира областната структура на партията, се казва в съобщението. Преди ден стана известно, че структурата в Плевен е писала на лидера на Борисов с оплакване срещу Петров за това, че взема решенията при задкулисни договорки с местните структури на БСП и ВМРО, упражнява натиск върху общинските съветници от ГЕРБ за консолидация със социалистите срещу десния кмет Георг Спартански и даже направил опит да смени председателя на общинския съвет от ГЕРБ с човек на БСП.

В съобщението от ГЕРБ днес се уточнява, че Изпълнителната комисия е стигнала до взетите решения след подробен анализ на ситуацията в Плевен и областта, като са взети под внимание позициите на всички страни.

Тези дни ГЕРБ загуби 48 активисти във Видин, последвали бивш кмет Огнян Ценков, който не взе втори мандат на местните избори в края на октомври. Партията "компенсира" напусканията с ударен прием на 234 нови членове в града.

По-рано през деня премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов реагира остро на журналистически въпрос за разцеплението в Плевен докато откриваше новия обходен път на Габрово. "Ние ви правим тунели, мостове, които не сте виждали, ти ме питаш за разцепление и еди-какво си. Тези, които сме изгонили, са тези, които хората не ги одобряват.", каза той.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини