Четирима младежи с награди от фотоконкурса "Аз снимам природата”

    Четирима младежи от Хасковско получиха награди за участие в Регионалния ученически фотоконкурс "Аз снимам природата” - 2020 г., организиран от РИОСВ.
    Първа награда и Награда на публиката с 328 гласа е за Теодор Милев от ЕГ "Д-р Иван Богоров“ - Димитровград, за фотографията „Дует“. Победителят в конкурса обясни, че снимката е правена от прозореца на дома му по време на извънредното положение в страната. Деветокласникът заснел два скореца.
    Втора награда получи Елиз Молла от клуб "Родолюбие" към ОУ„ Любен Каравелов“- Хасково за фотографията „Слънчогледка“.
    Трета награда заслужи Габриела Димитрова от СУ "Любен Каравелов" – Димитровград, за фотографията „Величествено макче“.
    Поощрителна награда бе връчена на Надежда Митева от ПМГ „Иван Вазов“ - Димитровград, за фотографията „Безвремие“.

    Официалното връчване на грамотите и наградите се състоя днес до камбанарията на „Ямача“.
    Творбите на младежите са оценявани от тричленно жури в състав: Славян Костов - професионален фотограф и ръководител на Клуба по фотография към Младежкия център в Хасково, Нели Делева - любител фотограф и природолюбител, както и Мариана Чомпалова – Йорданова - главен експерт в РИОСВ – Хасково.

    „Изключително съм доволен от изпратените фотографии, въпреки по-малкият брой на изпратените творби“, каза председателят на журито Славян Костов. Той уточни, че при подбора на фотографиите са заложили на това в един кадър да се разказва цяла история, но обърнали внимание и на качеството на снимките.

    За победителите бяха осигурени различни награди – дрон, виртуални очила, смарт часовник, аудио слушалки, флашки, книги, еко чанти, шапки, рекламни и информационно-образователни материали.
    Поради обявеното извънредно положение в страната и предприети мерки за ограничаване разпространението на коронавирус COVID-19, фотоконкурсът беше отложен с два месеца и изцяло се проведе виртуално.
    Фотоконкурсът се организира от РИОСВ- Хасково по повод Деня на околната среда - 5 юни и се провежда за десета поредна година. Тази година в надпреварата участваха 102 творби на 52 ученици от Кърджали, Момчилград, Димитровград, Хасково, минералбанското село Караманци, Маджарово.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ас
      Ася
      0 -1
      13:51, 5 юни 2020
      Страхотна гуника имате от къде е
    • 2
      Ха
      Хасковлия
      2 -3
      13:58, 5 юни 2020
      Камбанарията отзад по идея на разбойника Георги Иванов е направена така че всяка година да и се прави ремонт!!! И през годината минимум три месеца трае ремонта и. А той един ремонт за три дена може да се свърши за малко паднала мазилка и плочки. Та какъвто и кмет да ни управлява градът ще продължи да се руши и запада като камбанарията!
      • До
        До Хасковлия
        5 -2
        15:13, 5 юни 2020
        Какво общо в случая има кмета, сегашния, миналия, ремонти и т.н.?! Ако няма какво да кажете замълчете! Да поздравим талантливите деца и да не оскверняваме хубавия материал, да им пожелаем много успехи и занапред! Браво за фотографиите, за конкурса, за амбицията им, поздравления деца!
    Последни новини