Пръскат против комари и кърлежи в края на седмицата

Община Димитровград планира да извърши дезакаризация на тревни площи – III етап, както и дезинсекция срещу имаго и ларви на комари на улични дървета, храсти и зелени площи – II етап.

Предварително определените дати са 02.07.20г.(четвъртък), 03.07.20г.(петък) и 04.07.20г. (събота). Първо ще се извърши обработката на озеленени площи против ларви и имаго на комари (четвъртък и петък), след което ще се извърши третиране на тревните площи против кърлежи (петък и събота). Пръскането ще се извършва по график късно вечер.

В тревните площи и в учебните заведения ще бъдат поставени табели, които ще информират гражданите за деня на пръскане и карантинния срок.

Графикът за пръскане е както следва :

02.07.2020г.(четвъртък) – тревни площи в междублокови пространства на територията на града, както и трите големи парка, стадионите, и гробищни паркове.

03.07.20г.(петък) – Тревни площи в дворове на детски градини и учебни заведения на територията на общината.

04.07.2020г.(събота) – Тревни площи в трите квартала „Марийно”, „Черноконево” и „Изгрев”.

При неблагоприятни метеорологични условия е възможно графика да се промени .

Препаратът против кърлежи е САЙСЪРС 10 ЕВ, препаратът против имаго на комари е Цитрол 10/4 УЛВ, а срещу ларви на комари е Димилин 2 ТБ, с карантинен срок 24 часа.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ви
    видял
    0 0
    14:29, 3 юли 2020
    Имитират дейност,видях колата си подмина без да пръска.Също както снегоринете през зимата само минават с вдигнати гребла.
Последни новини