Бум на ухапани от кърлежи в Кърджалийско, търсят помощ във филиалите на ЦСМП

Бум на ухапаните от кърлежи в Кърджалийско регистрират от Центъра за спешна медицинска помощ. Силно е завишен през последните дни броят на потърсилите помощ във филиалите на ЦСМП в общииите на областта. От 10 юни до днес са регистрирани 121 случая. Това съобщи за Кърджали бг вести директорът на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Атанас Митков. Той поясни, че в тази бройка не са включени ухапаните в община Кърджали, които търсят лечение в Спешното приемно отделение на Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Атанас Дафовски”.

  Третираме всички зелени площи, които са обществени. Пръскаме както за кърлежи, така и за комари. Уведомяваме РЗИ. Работим по договор с фирма от Кърджали. Това каза за Кърджали бг вести кметът на община Крумовград Себихан Мехмед.

  Пръскаме редовно дворовете на детските градини, полянките в населените места и зелените площи, които са общински. Доскоро стояха предупредителните табели. Имаме договор със софийска фирма. Това каза от своя страна кметът на община Кирково Шинаси Сюлейман.

 Шефът на екоотдела на Община Кърджали Веселина Танчева посочи, че досега не са сигнализирани за увеличен брой на ухапани от кърлежи. След всяко косене на тревните площи в града пръскаме срещу кърлежи, увери Веселина Танчева.

  Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини