Прокуратурата привлече като обвиняем шофьорът-рекордьор с алкохол. Той се оказа убиец на пътя

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа 32-годишния шофьор,  управлявал автомобил с концентрация на алкохол в кръвта от 3,59 промила, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура.

„На 1 юли 2020 г., Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем В.Т., на 32 г., за това, че на 30 юни 2020 г., в гр. Първомай, обл. Пловдив, управлявал лек автомобил, марка „Опел Астра“ с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, а именно 3,59 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Алкотест Дрегер“ – престъпление по чл. 343б ал. 1 от Наказателния кодекс.“

Припомняме, че на 30 юни 2020 г., около 21 часа, в гр. Първомай, полицейски служители от РУ на МВР – Първомай, спрели за проверка лек автомобил, марка „Опел Астра“ на ул. „Княз Борис I“ Водачът В.Т. миришел на алкохол и говорел неясно. Служителите на МВР извършили проверка с „Дрегер Алкотест“. Уредът отчел концентрация на алкохол в кръвта на водача - 3,59 на хиляда. Обвиняемият В.Т. обяснил пред полицаите, че е употребил бира и ракия.

Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.  На 3 юли 2020 г. Районна прокуратура – Пловдив ще внесе искане в Районен съд – Първомай за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.Т.  От приложена по делото справка е видно, че В.Т. е бил осъден през 2009 г. за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол.     

Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    12
    123
    3 0
    13:19, 5 юли 2020
    И какво стана с искането за задържане под стража? Нищо!
Последни новини