Български екип е близо до откриване на лекарство срещу коронавируса. Преглед на печата

"Маски и контрол до края на юли, а последните мачове може да останат без публика", информира "24 часа". Всекидневникът уточнява, че здравният министър Кирил Ананиев обяви удължаването с още две седмици на извънредната обстановка, която досега беше планирана до 15 юли. На всички областни щабове ще бъде препоръчано да сведат до минимум масовите прояви, а според ситуацията по места да налагат адекватни мерки, за да предотвратят разпространението на коронавируса, допълва "24 часа".

"Български екип е близо до откриване на лекарство срещу коронавируса", съобщава "Труд". Шефът на изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов е обяснил, че през май у нас е започнало клинично изпитание на медикамента "Ивермектин".  Лекари са коментирали пред "Труд", че не става въпрос за откритие на лекарство срещу Covid-19, а за използване на медикамент за краста по свинете и срещу паразити по животните, посочва "Труд".

"С шест на сто поскъпнаха храните и безалкохолните напитки в сравнение с май миналата година", съобщава вестник "Дума", като се позовава на данни на НСИ. През първото тримесечие на 2020 г. индексът на цените на жилищата е нараснал с 4,7% в сравнение със същото тримесечие на 2019 г. Междувременно стана ясно, че БНБ очаква банките да вдигат лихвите по новите кредити за домакинствата, а лихвите по депозитите да се запазят. Най-голямо е намалениeто на цените при транспорта - с 8,6%, отбелязва в публикацията си "Дума".

"Монитор" допълва по темата: "Ръст от 2.4% в БВП на България през първото тримесечиe въпреки кризата. По данни от бизнес анкетите на Националния статистически институт през юни 2020 г. показателят на доверие в промишлеността се подобрява със 7.4% пункта в сравнение с май 2020 година.

"Отново кошмар на "Кулата", пише в друга публикация "Монитор". Вестникът уточнява, че опашките в посока Гърция вчера сутринта са достигнали 10 км след въведената в неделя забрана за влизане в южната ни съседка през другите гранични пунктове.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Боци Тулупа
    може да купи 14 285 дози супер - дупер лекарство против корона вируса
    ...
    ама не ще
    • U.
      U. A. E.
      0 0
      10:43, 7 юли 2020
      Черепа ще му eбе майката и на цялата Шайка.
  • 2
    Ан
    Антония
    1 -1
    10:05, 7 юли 2020
    Не опитвайте това сами в къщи!
    Преди да настъпят сериозни проблеми заради самолечение*, някой трябва да обясни на министъра на здравеопазването, че препаратът ИВЕРМЕКТИН е открит през 1975 г. и се използва предимно във ветеринарната медицина, а сега се правят клинични изпитвания на това лекарство за лечение на Ковид-19. Австралийски учени започват първи да съобщават за лабораторни проучвания инвитро в началото на април. Сега са на етап клинични изпитвания върху хора, които се извършват в много страни, в т.ч. и в България.
    Не се опитвайте да се самолекувате!!! Препаратът е добре познат във ветеринарната медицина и може да бъде изключително токсичен за хората, със сериозни последици за здравето им, предупреждават от Българския ветеринарен съюз.
Последни новини