Разпитаха премиера по "делото за боклука" и за познанството му с Пламен Бобоков

Премиерът Бойко Борисов бе разпитан в спецпрокуратурата по делото за търговия с влияние, образувано заради комуникацията между русенския бизнесмен Пламен Бобоков и съветника на президента Пламен Узунов.

След разпита Борисов заяви пред медиите, че "за да се угоди на президента Радев, прокуратурата прави тези публични събития".

Борисов заяви, че повече от 10 години се познава с Пламен Бобоков и си спомни, че бизнесменът е бил част от делегации. Бил почтен човек.

Съдействие за бизнеса на Бобоков било указвано, но по предложение на работодателските организации, посочи премиерът. Всичко, което било направено в тази посока, било в сферата на закона.

Поводът за разпита на премиера е това, че миналата седмица Бобоков показа свои чатове с министър-председателя.
Бизнесменът е писал на премиера за казуса с либийския танкер "Бадр", задържан на бургаското пристанище преди две години. Есемесът започва с думите "Добро утро, бос". Още тогава премиерът не отрече тази комуникация и обясни, че е имал множество срещи с бизнесемена.

На разпит е извикан и депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев. Според Бобоков именно през него всички назначения в Русе минавали именно през Нунев. Като свидетел е призован и бившият областен координатор на ГЕРБ в града. Самият бизнесмен също е призован на разпит по-късно във вторник.

Досега прокуратурата бе концентрирана предимно върху комуникацията с президентството.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    От
    От
    4 -1
    19:25, 7 юли 2020
    От прокуратурата хвърлиха мрежата, но отново в нея попадна октопода. Октоподите са умни животни ,но не и еднокнижните. Толкова много заобикаляне на законите от прокуратурата, че всичко вечно е толкова ясно, че главния прокурор е назначен от премиера. Напразно се напъват да уличат президента, но дуета между премиер и главен прокурор не се получава. Нагли действия от нечистоплътни хора. Навсякъде мръсотия. Пардон, мърсотия.
    • От
      Отчаян
      2 -1
      22:09, 7 юли 2020
      Блато , където и да стъпиш все ще потънеш !
  • 2
    Пл
    Плюса
    1 0
    23:23, 7 юли 2020
    Ти със минусите , къде се криеш педалче !

Още новини

Последни новини