Изграждането на Зона 5 в квартал "Запад" започва през август

В средата на август тази година стартира изграждането на Зона 5  по проекта за благоустрояване на асеновградския квартал "Запад", съобщи заместник-кметът на Асеновград инженер Стоян Димитров.

През изминалата седмица се състоя среща между общинското ръководство и фирмата, изпълняваща поръчката.

Изпълнителят увери, че едновременно със старта на реконструкцията и благоустрояването на последната зона, ще бъдат отстранени всички констатирани над 250 забележки по предходните 4 зони.

Целта е строителните дейности да се осъществяват в сезон, в който хората са в отпуск и са извън домовете си, като идеята е да се избегне в максимална степен неудобството на гражданите. 

Освен всичко, трбява да се съобразим и с метеорологичните условия, при които е допустимо засаждане на растителност. Температурите на въздуха не трябва да са много високи, за да може растенията да оцелеят и да се поддържат след това, а не да изсъхнат в горещото време, както се случи при предишното засаждане.

Община Асеновград напомня, че още не е подписан Акт 15, с който обектът в квартал "Запад" да бъде приет от общинското ръководство. 

Причината са именно неотстранените до момента нередности от страна на фирмата изпълнител, констатирани от специално назначена комисия. 

Поради това, че обектът все още е под стопанисването на строителите, община Асеновград няма право нито да поддържа, нито да допусне експлоатация на съоръженията.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини