Тръмп подкрепи решението на Кание Уест да се включи в президентската надпревара

Държавният глава на САЩ Доналд Тръмп подкрепи решението на рапъра Кание Уест да се включи в президентската надпревара и изборите, предвидени за тази есен, съобщи FOX News.

"Радвам се, че неговият глас ще бъде чут и че той ще бъде за нас", заяви стопанинът на Белия дом. Президентът изтъкна, че Уест е добър човек и много добре се разбирал с него. В крайна сметка републиканците се надявали на неговата подкрепа.

В свой туит от 4 юли Кание написа, че възнамерява да се включи в изборите за президент на САЩ тази година. А на 8 юли рапърът уточни, че ще се включи в президентската надпревара като независим кандидат, като оттегли подкрепата си за Тръмп, на когото беше голям фен.

Вчера Кание Уест се регистрира като избирател за президентските избори в град Коуди, щата Уайоминг. Там музикантът притежава няколко имота.

Петдесет и деветите президентски избори в САЩ ще се проведат на 3 ноември. Кандидатът от Демократическата партия се очаква да бъде бившият вицепрезидент на страната Джо Байдън, а от страна на републиканците - настоящият президент Доналд Тръмп.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини