Започна ремонт на най-голямото училище в община Мадан

Изображение 1 от 6

    Община Мадан стартира ремонтни дейности на най-голямото училище в общината. Той трябва да приключи до есента. Тогава над 600 ученици от Средно училище „Отец Паисий“ ще влязат в обновената сграда.
    Ремонтът е по одобрен проект на община Мадан и се финансира по ОП "Развитие на селските райони". Договорът е на стойност 966 838,81 лв. без ДДС и се финансира на 100 процента. Ремонтните дейности стартираха с реконструкция на покрива на учебното заведение, като това включва пълна подмяна на съществуващата покривна конструкция, както и на отводнителните елементи. Паралелно с това започна и цялостен ремонт на санитарните възли и изграждане на нови, като ще бъдат и обособени и такива за деца със специални потребности. Старото луминисцентно осветление ще бъде заменено с ново енергоспестяващо LED.
    В хода на ремонтните дейности предстои и въвеждане на енергоспестяващи мерки за повишаване на енергийната ефективност на училището. Предвидено е цялостно саниране на сградата, обособяване на ново котелно помещение и въвеждане на ново отопление. Една от основните цели на проекта е създаване на по-добри условия и по-ефективна материално-техническа база в образователната инфраструктура, както и създаване на по-благоприятна комплексна среда, осигуряваща равен достъп и повече възможности за повишаване на резултатите в образованието. Това ще допринесе от една страна за задържане на младите хора, чрез по-добри условия за качествено и по-конкурентоспособно образование и обучение и от друга - за стимулиране на предприемаческите инициативи и за повишаване на жизнения стандарт на населението, смята кметът на Мадан Фахри Молайсенов.
    Така Община Мадан реализира поредния си проект в образователната сфера, за по-добър учебен и възпитателен процес за децата.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини