3 нови случая на COVID-19 в Димитровград - семейството на едната заразена жена

За последното денонощие на територията на област Хасково са взети шест проби за наличие на коронавирусна инфекция. Те са направени на пациенти от МБАЛ Хасково. Четири от тях са отчели положителен резултат, а  две - отрицателен.

Една от четирите положителни за COVID 19 проби е на 43-годишната жена от община Димитровград, обявена през вчерашния ден, а другите три са на нейния съпруг на 48 години и двете им деца на 7 и 17 години. Те са настанени в Инфекциозно отделение. Заразеното семейство вероятно са имали контакти и с хора в града по времето, в което са били вирусоносители, било то близки, хора по улиците или в търговски обекти, което може да е довело и до разпространението на заразата в Димитровград.

След проведено епидемиологично проучване на втория установен случай на заразената жена от община Димитровград през вчерашния ден от фабрика Пролет в града, на фирмата е връчено предписание за дезинфекция, което е изпълнено.

По преценка на работодателя на всички служители на предприятието са направени изследвания за COVID-19, а част от фирмата няма да работи до излизане на резултатите, взети от персонала. Днес се очаква да се получат първите резултати от персонала на фабриката, където са тествани около 300 души.

Към момента, общо позитивните за COVID-19 от община Димитровград, са 7 души.

Към РЗИ-Хасково е постъпила информация за още три положителни случая на коронавирусна инфекция. Два от тях са на жени на 34 и 51 години от община Хасково, които са се изследвали по своя преценка. Жените са поставени под домашна карантина. Контактните им лица са издирени. Епидемиологичното проучване продължава и през днешния ден. На институцията, в която работят двете жени, е връчено предписание за дезинфекция от лицензирана фирма, което е извършено през вчерашния ден, въпреки това по решение на ръководството тя остава затворена и днес. 

Третата положителна проба е взета от лечебно заведение извън областта на мъж на 69 години, с постоянна адресна регистрация на територията на община Тополовград. Епидемиологично проучване предстои да бъде направено през днешния ден. 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини