Ден 30: Кръстовища отново са блокирани, техно парти

Час преди официалното начало, обявено за 20 ч. дошлите на Ларгото в София около 1000 души излязоха на пътното платно пред Министерския съвет. Препречен е и бул. "Цар Освободител". Палатките на протестиращите обаче са на тротоара пред бившия Партиен дом, съобщи репортер на "Дневник".

Протестиращи блокираха и кръстовището на общината във Варна, се видя от репортажи на Би Ти Ви.

Обстановката и на двата протеста е спокойна.

МВР съобщи, че към 18.20 часа на бул. "Цар Освободител" в района на БНБ полицейските служители са забелязали мъж да пресича многократно на пешеходна пътека. Той носел бухалка. След предупреждение за носенето на забранена вещ, е отведен в столично районно управление, където е установена самоличността му.

Пред БНТ очевидци на задържането казаха, че младежът е бейзболист, връщал се от тренировка, а бухалката била в раницата му.

Техно парти и машина за гласуване

На площад "Независимост" в София започна "Техно парти срещу властта". Младите хора танцуват, а възрастните край тях потропват в същия ритъм.

В съседство в шатра е инсталирана машина за гласуване и всеки има право да види колко е лесно това.

Събира се подписка за гарантиране на машини за следващите избори, когато и да са те. Логото на подписката е: "Не вие! Машина да брои гласовете ни!" Организаторът на тази инициатива е инженер Александър Чобанов, който възнамерява да призове Томислав Дончев за среща утре, защото вицепремиерът отговоря за осигуряването на машинното гласуване въз основа на решение от 12 февруари. досега обаче нищо не е направено и Чобанов иска да знае защо.

Започна да вали дъжд.

Адвокат Николай Хаджигенов от Отровното трио предупреди от трибуната, че тези, които премахнаха палатковите лагери и изгониха гражданите от кръстовищата, рано или късно ще бъдат съдени. Запалихме искрата, създаваме гражданско общество в цялата страна, каза той. Не могат да арестуват всички нас, не могат да набият всички нас, искрата на свободата е в главите ни, продължи той. Усети ли вкуса на свободата, никой от нас няма да се върне в клетка, за да бъде тъпкан от някой господар, продължи словото си Хаджигенов и подчерта: Нас не ни е страх.

Пиар експертът Арман Бабикян, също представител на Отровното трио, призова премиера Бойко Борисов да дойде при протестиращите и да не се скрие зад гърбовете на полицаите, чиито районни управления са с оборудване от преди 40 години. Вие крадете, иначе нямаше да изглеждат така районните управления, каза той. "Не се крийте зад полувойводите, не се крийте зад гърба на Пеевски. Излезте, не се крийте като мишка зад щитовете, шлемовете, зад офшорните сметки и олигарпхичните кръгове - те първи ще ви напуснат," продължи Бабикян. Запазихте си мисирките, но загубихте журналистите, които ще ви питат за истината, а тя е грозна, каза още ораторът.

В Пловдив се иска оставка на вътрешния министър
Шествие на протестиращите в Пловдив се насочи към Областната дирекция на МВР, където гражданите изразиха недоволството си от действията на органите на реда, които премахнаха палатъчния лагер миналата нощ и забраната да се блокират пътни, съобщи БНР.

Протестиращите скандират лозунги за оставката и на новия министър на вътрешните работи Христо Терзийски. След премахването на палатковия лагер рано сутринта от едно от централните пловдивски кръстовища бяха съставени актове на 38 от участниците в блокадата, припомня радиото.

Движението по магистрала "Тракия" от София към Пловдив преди Ихтиман е изключително затруднено, съобщи репортер на "Дневник". Причина са 6-7 коли, декорирани с българския трикольор, които карат на аварийни светлини и много бавно и така създават задръстването.

Източник: dnevnik.bg

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Си
    Симеонов
    11 -9
    21:26, 7 авг 2020
    Долната крадлива герберастка пасмина си заминава.
  • 2
    Аз
    Аз
    13 -12
    22:44, 7 авг 2020
    Тези протести са като "мека" и купон за наркомани, травестити, джендъри, криминално проявени и клошари. Протеста се превърна в оргия! Истинските недоволни вече не участват и не искат, защото истинските искания се подмениха с едно шоу и простоти, палатки от които се носи смрад и смях на пияни в жегата. И това активно насърчава президента ни!!
    Това е срам и излагация за пред европа.
    • Мн
      Много си прав
      12 -9
      22:49, 7 авг 2020
      Софийските боклуци си правят джамбуре а хасковските пръчки лапат мухи и си дръгнат половите атрибути.
    • Mi
      mich
      2 -7
      22:50, 7 авг 2020
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите з... Виж коментара
    • Ан
      Ани Тролева
      10 -3
      23:03, 7 авг 2020
      Днес никой не са били. а Бабикян го поразпитаха. Криминално проявените са задържани за 24 часа и палатките са дезитфикцирани с отрова предложена от отровното трио.
  • 3
    До
    До mich
    2 -2
    23:09, 7 авг 2020
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 4
    Хх
    Ххх
    8 -12
    00:08, 8 авг 2020
    Единственият! Единственият нарушил конституцията н... Виж коментара
  • 5
    Ве
    Весо
    2 0
    15:44, 8 авг 2020
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 6
    Лу
    Лудия бать Весо
    1 0
    23:00, 8 авг 2020
    Хора аз съм пе....ст
Последни новини