Един оздравял и двама новозаразени с коронавирус от димитровградско

За последното денонощие на територията на област Хасково от МБАЛ-Хасково са взети три проби за наличие на коронавирусна инфекция. Те са отчели отрицателен резултат, информират от Областния кризисен щаб. Първа контрола на 31-годишния мъж от община Ивайловград, на когото предстои през днешния ден да бъде изписан и поставен под домашна карантина. Втора контрола на 57-годишната жена от община Димитровград, която вече е напълно излекувана и една редовна проба на пациент. 

От взетите на 10 август от РЗИ-Хасково седем контролни проби, шест са отчели отрицателен резултат и една положителен. Положителна остава контролната проба на 18-годишното момиче от община Хасково. Всички 123 проби, плюс още една, взета още през вчерашния ден, на потребители и персонал от Дома за пълнолетни лица с психични разстройства в село Пъстрогор, преходно жилище за жени с психични увреждания в с. Пъстрогор и Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания – Свиленград, са отчели отрицателен резултат.

Към РЗИ-Хасково е постъпила информация за три нови положителни случая на коронавирусна инфекция. Касае за мъж на 42 години от община Димитровград, който е хоспитализиран в лечебно заведение извън областта. Жена на 49 години от община Димитровград и жена на 33 години от община Хасково.

След проведено епидемиологично проучване стана ясно, че обявеният през вчерашния ден случай на 57-годишен мъж от община Ивайловград, към момента живее на територията на друга област и е прехвърлен към РЗИ по местоживеене.  

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 112, включително установените за последното денонощие 3 нови случая.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини