Ден 36: Вот на недоверие към правителството и още блокади

На импровизирано парламентарно заседание на площад "Независимост" протестиращите "гласуваха" вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов "заради корупция, грабеж, некомпетентност и наглост, които унизиха народа на България и сринаха международния й авторитет". 

По решение на суверена господин Борисов вече не е министър-председател на България, обяви от трибуна при фонтана пред президентството Арман Бабикян, един от организаторите на протеста. Той обясни, че след проваленото извънредно заседание на Народното събрание днес, е време за истинско такова. "Заседанието" на площада започна с българския химн. 

Протестиращите поискаха изслушване на премиера, а след това "гласуваха" недоверие към кабинета.

С викове "Оставка" недоволните тръгнаха на шествие към Орлов мост. 

По-късно протестиращите стигнаха до Румънското посолство и блокираха кръстовището. Там те издигнаха шатри, има дървени палета и автомобилни гуми на пътното платно. Блокадата бе съпроводена от скандирания, освирквания, тромби и тъпани. Тя ще остане поне 24 часа.

Протестиращи, които искат оставките на правителството и главния прокурор, блокираха за около половин час движението по Аспарухов мост във Варна. Съоръжението е изходът от Варна към Бургас, по него минава трафикът и към район "Аспарухово".

И двете платна за движение по моста бяха блокирани, не се движеше и градският транспорт.

Недоволни от управлението на страната граждани протестират край ГКПП "Дунав мост".
Хората се събраха на кръговото кръстовище и скандираха: "Оставка! Веднага!", "Всеки ден ще е така до оставката". Носят и плакати с надписи: "Оставка", "Тук съм, за да остана", "Ремонтираме държавата, извинете ни!", "Мутри вън".

Протестиращите излязоха на пътното платно и за кратко спряха движението.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ол
    Олег
    1 -2
    11:42, 14 авг 2020
    Тикво, почивай си на Евксиноград , че като се върнат до средата на септември хората в София, че към края на септември като се върнат и студентите - спукана ти е работата!
  • 2
    Ре
    република
    0 -1
    12:07, 14 авг 2020
    На червената мутра от Банкя още сега и' е спукана работата.
Последни новини