Шампионката от US Open се отказа от участие в турнира, Джокович ще играе

Шампионката от US Open Бианка Андрееску няма да защитава титлата си в Ню Йорк, потвърди тя със съобщение. Канадката е поредната водеща тенисистка, която няма да вземе участие в турнира от Големия шлем, но причината не е свързана с коронавируса и противоепидемичните мерки в САЩ.

Паузата през сезона, причинена от COVID-19, не позволи на Андрееску да се върне към оптималната си форма след контузия в коляното. Канадката получи травма на финалите на WTA през октомври миналата година.

"Трябваше да взема трудно решение, но все още не съм в оптимална форма. Предпочитам да натрупам ритъм, за да съм сигурна, че мога да играя отново на високо ниво", каза Андрееску.

На турнира в Ню Йорк, който започва на 31 август, няма да участва световната №1 Ашли Барти. В надпреварата при мъжете участие няма да вземат Рафаел Надал, Стан Вавринка и Ник Кириос.

Световният №1 Новак Джокович обаче обяви, че ще играе. Сърбинът до последно не беше сигурен за турнира в Ню Йорк. През лятото Джокович се зарази с COVID-19 след демонстративните надпревари "Адриа тур", които той организира.

"Наясно съм, че нещата ще бъдат сложни заради спазването на протоколите и всички мерки, които са взети, за да опазят здравето на тенисистите и персонала в Ню Йорк. Но въпреки това, тренирах усърдно, във форма съм и се адаптирах към новите условия. Направих всички тестове, за да съм сигурен, че съм напълно възстановен и се завръщам на корта с единственото желание да покажа най-доброто от себе си", обяви Джокович.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини