Шок в Юнайтед... Собствениците ще продадат "Олд Трафорд"?

Феновете на Манчестър Юнайтед бяха изправени на нокти.

След поредицата от неубедителни игри на техните любимци и новината, че клубът е пред финансов колапс, стана ясно, че американските собствениците на тима (семейство Глейзър) обмислят възможността да продадат "Олд Трафорд".

Шефовете на "червените дяволи" могат да се разделят с дома на тима, заради големите дългове, в които са изпаднали в момента. През 2005 година, когато американците купиха клуба, те отказаха варианта да продадат базата на Юнайтед.

В документа, разпратен към потенциалните инвеститори обаче се казва, че има възможност "Олд Трафорд" да бъде продаден.

Глейзър закупиха Юнайтед през май 2005 година за 790 милиона паунда. От тогава насам клубът е натрупал 699 милиона паунда дългове. За 2008 година Манчестър Юнайтед има много добра печалба - 72 милиона паунда, но лихвите по огромните заеми са в размер на 69 милиона паунда, като тук не се включват някои от основните разходи на клуба.

Това принуждава семейство Глейзър да прибегнат до решението за пускане на голяма част от облигациите на Юнайтед на пазара, като общата им сума ще бъде около 500 милиона паунда. Ако тяхната продажба се осъществи, клубът ще може да погаси голяма част от дълговете си и лихвата от средно 14,25% на година ще може да се погасява без проблем.

За всички вече е ясно, че Юнайтед е огромно губещо предприятие, и ако облигациите в размер на 500 милиона паунда не бъдат закупени в близко бъдеще, дълговете на клуба ще продължават да растат прогресивно, като финансовият колапс изглежда много вероятен.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини