Димитровград осми, остана без площадка от "Белла България"

9 444 реални гласове има Димитровград в надпреварата за изграждане на детска площадка от "Белла България" под надслов "Повече сигурни места за щастливи игри", което го класира на 8 място.

За съжаление само в градовете, заели първите пет места компанията ще изгради детски площадки през 2011 година. Това са Нова Загора с 17 000 гласа, следват Добрич с 16 563 гласа и Етрополе с 15 987 гласа. Кътове за игра ще има още в Бургас и Пещера, за които са гласували малко над 15 000 души.

Инициативата на "Белла България" за изграждане на площадки от европейски тип започва през 2009-та година. В третото издание на конкурса, което стартира през януари 2011 г. са участвали 123 651 души. Гласуването ставаше по Интернет след попълване на определена информация за името и населено място, както и валиден имейл адрес.

Спрямо миналогодишната кампания са участвали с 2,5 пъти повече хора, отчитат организаторите. Според тях, тази година изключително активни са били малките общини, като победителите Нова Загора, Етрополе и Пещера. 

За около седмица през януари Димитровград също поведе в класирането, но после отстъпи първото място на Добрич. Димитровградчани бяха много активни в началото на надпреварата, след това ентусиазма спадна и дойде закономерното осмо място на финала.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини