Десерт с маскарпоне

Десерт с маскарпоне

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Смелете бисквитите заедно с орехите и размесете с разтопеното масло, есенцията, докато се получи стегната смес. Разточете я на тънък блат с помощта на точилка. От блата с помощта на чашките, в които ще изсипете крема, изрежете кръгчета (с големина, колкото гърлото на чашките).

За да приготвите крема разбийте маскарпонето с пудрата захар. Накиснете желатина в малко студена вода да набъбне. Отделно разбийте сметаната на пухкав сняг. Сложете съд на водна баня на котлона, чукнете яйцата и с миксер започнете да ги разбивате.

След това бъркайте с тел, докато яйцата се сгъстят на крем. Свалете от котлона и смесете с желатина до разтопяването му. Оставете леко да се охладят и ги добавете внимателно към маскарпонето при непрекъснато биене с миксер. Накрая объркайте крема със сметаната.

В предварително подготвените чашки или купички сипете на дъното по 1 с.л. разтопен течен шоколад. Разпределете крема в чашките и отгоре сложете предварително изрязаните бисквитени подложки. Сложете десерта с маскарпоне да стегне за 3 часа в хладилник. Поднесете обърнат върху чинийка със малко шоколадови стърготини.

Източник: gotvach.bg

Последни новини