Патица магре

Патица магре

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Карамелизирайте захарта в съд на котлона и долейте леко червено вино. Добавете почистените и подсушени боровинки и редукцията от балсамов оцет. Оставете соса да се вари 6-7 минути. Готовият горещ сос се разбърква със студеното краве масло.

Загрейте фурната на 220 градуса и направете леки прорези по кожата на патешкото филе без да стигате до месото. Поръсете го със сол и прясно смлян черен пипер.

Загрейте малко зехтин в незалепващ тиган (може и грил тиган) и запържете патешкото за около 5-6 минути, като го сложите първо с кожата надолу. След това обърнете и поръсете с натрошен розмарин и още малко сол и черен пипер при нужда.

Запържените патешки филета прехвърлете в алуминиево фолио и ги запечатайте като джоб. Сложете да се изпекат за 7-8 минути в загряната фурна - до розово.

Направете картофено пюре от сварените картофи, объркани и намачкани с масло и подправки. Прехвърлете патешкото в подходяща чиния и го нарежете на отделни тънки филии по очертанията на прорезите по кожата. Сипете гарнитура от картофеното пюре и полейте с боровинковия сос.

Източник: gotvach.bg

Последни новини