Пролетно почистване започва от днес

Пролетното почистване в Димитровград ще обхване и междублоковите пространства и зелени площи

Традиционното пролетно почистване започва от днес в Димитровград. То ще продължи до 6 април, надслова на кампанията тази година е "За чиста природа и приветлива община". Организатори са Община Димитровград и фирма "Нео Титан". Предвидени са няколко направления на еко акцията.

Различни състезания са набелязани в детските градини, където ще бъде поощрено масовото участие на деца и родители, които почистят двора на градината.

За училищата също ще се проследи как върви почистването на училищните дворове и района около тях, там ще има и акция за събиране на хартия "Лист по лист".

За гражданите има надпревара за най-добре почистени междублоковите пространства, тревни площи, както и обществени места на територията на града.

Почистващата фирма "Нео Титан" е съорганизатор на пролетното почистване

В края на еко мероприятието специална комисия ще обиколи града и ще прецени най-добре почистените площи, райони, дворове. За победителите има и награди. 

От днес в продължение на три седмици граждани и фирми, училища и градини могат да подават заявки за чували, торби и дурги помощни материали за почистването на телефон 0391 6 05 74. На същия телефон ще се приемат и молби за извозване на събраните отпадъци.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини