Димитровградските борци пак златни

Поредните златни медали завоюваха възпитаниците на СК по борба в Димитровград

С три златни медала се завърнаха от Международния турнир по борба за кадети "Динко Петров" в Ст.Загора трима от възпитаниците на СК по борба Димитровград. Микяй Наим (46 кг.), Димитър Иванов (50 кг.) и Виктория Бобева (67 кг.) спечелиха титлите в конкуренция с борци от Турция, САЩ, Македония, Русия, Косово.

Въпреки, че те усилено се готвят за Европейското първенство през месец юли, едни от най-добрите състезатели на димитровградският клуб успяха убедително да победят противниците си.

По време на проведения през почивните дни турнир димитровградските борци са използали максимално писъствието на състезатели от международни школи и са провели поредица от контролни срещи. Коментирала се е и възможност за гостуване на състезатели от САЩ в Димитровград и провеждане на съвместен лагер. СК по борба-Димитровград е бил поканен в Дагестан, където е еидн от силните центрове по борбата в Русия. Покана е получена и за участие в турнир в Косово.

Следващото предизвикателство към тукашния клуб е международен турнир в Украйна, който ще стартира на 11 април. За град Каменка, Одеска област ще заминат десетина наши борци, начело с треньора Салим Наим.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини