СГС решава дали Алексей Петров ще остане в ареста

Софийски градски съд (СГС) решава на 3 юли дали Алексей Петров ще излезе от ареста или не. Съдия Румяна Ченалова на предното заседание по делото прецени, че трябва да се направи допълнителен разпит на Пламен Устинов.

Припомняме, че по време на заседанието на 19 юни съдът назначи и тройна експертиза за здравословното състояние на Алексей Петров и даде указания на началника на Централния софийски затвор да проведе терапия чрез специализирани изследвания, скенер и др. На 19 юни четирима свидетели разказаха, че Пламен Устинов сам е поискал среща, за да се разбере с Алексей Петров по друго дело – това за атентата срещу бившата барета в Тетевен. Единият от свидетелите дори разказа, че този атентат е бил поръчан от висш полицай. Те разказаха, че Устинов е взел 265 – 300 хиляди лева от брата на Алексей Петров – Огнян Петров, чрез Емил Бонджиев. Самият Алексей Петров, също даде обяснения около тази среща, в които разказа, че от ареста му срещу него се прилага презумпция за виновност. Той посочи, че последните години у нас има практика да се премахват неудобните за властта хора.

На подсъдимата скамейка са бившият съветник в ДАНС Алексей Петров, Антон Петров - Хамстера, Марчело Джотолов, Цеко Йорданов, Кирил Топалов и Янко Попов. Това е така нареченият "Малък Октопод" за рекет и изнудване. Съдът даде ход на делото на 12 декември 2011 г., с което предотврати вероятността то да се гледа от Специализирания съд. Обвинителният акт от 200 страници беше внесен на 7 ноември 2011 година, след повече от година и половина разследване. По това дело обвиняемите са с над десет адвоката, като само Алексей Петров има шест, а представителите на държавното обвинение са трима – Милко Момчев, Пламен Георгиев и Светлозар Костов, който е административен ръководител на Специализираната прокуратура.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини