Предлагат дълг от 250 000 лв. да поеме общината заради скенер за местната болница

Катя Панева и Стефан Димитров коментираха предстоящите докладни, които ще се разглеждат на сесия на ОбС на 26 юли

Стартиране на процедура по поемане на общински дълг от 250 000 лв., за да бъде закупен скенер за нуждите на МБАЛ "Св.Екатерина".

Това настоява в докладна до Общинския съвет Катя Панева от групата на "Да за Димитровград". Пред журналисти днес тя и шефът на ОбС коментираха предстоящите за разглеждане точки в дневния ред на димитровградските съветници на 26 юли.

Според Панева, общината ще направи една добра инвестиция, ако се даде зелена улица за закупуването на компютърен томограф, какъвто липсва в нашата болница.

Съветничката е на мнение, че така ще се спести и разходката на димитровградски пациенти в тежко състояние до съседни болници, за да ползват скенер. Панева направила и сметка за разходите, който ще отпаднат в този случай.

По важното според нея е, че скенерът дава възможност за по-добра образна диагностика и в същото време облъчва с ренгенови лъчи по-малко пациентите.

"Болници като Хармални и Свиленград имат по два скенера и това ги прави конкурентноспособни", подчерта Катя Панева. И допълни, че ще се увеличи обема дейност в МБАЛ "Св.Екатерина", още повече, че Здравната каса заплаща този вид изследване. На срещата стана ясно, че апаратът е втора употреба.

Не смятам, че докладната на Катя Панева ще повлияе на бюджета, каза шефът на ОбС Димитровград. По думите му, ако дългът бъде правилно разпределен и балансиран, то той не би бил проблем на администрацията.

Димитров припомни за идеята на финансовия министър Симеон Дянков да върне размера на общинския дълг в старите граници, не 15% както е сега, а 20%.

Най-реалистичния срок за получаване на скенера, ако се приеме докладната, е декември 2012-януари 2013 година, заяви още Стефан Димитров.

Dimitrovgrad.bvesti.net


Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 16.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Имате известни претенции днес относно работата на околните и това може да не се хареса на много от хората около вас. Това обаче едва ли е в състояние да ви попречи да реализирате намеренията си. Ще останете приятно изненадани от благоприятната ситуация в която попадате към края на деня. Промяна в личен план ще ви подейства освежаващо, не се лишавайте от нея.
16.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Отворете душата си за романтиката около вас и ще се изненадате от нагласата си за всякакви авантюри. Ще се окажете спокойна спирка и доверен приятел. Ще изживеете мечтани часове с любимия човек. Ще ви занимават имотни въпроси, за които приятели ще ви помогнат да осъществите замисленото.
16.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Позволете си да се откъснете за малко от напрежението в службата и дома. Заредете се позитивно с неща, които ви радват и ви помагат да се отморите. Имате нужда от глътка свеж въздух. Променете еднообразието, което преживявате с интимния партньор. Не преценявайте човека до вас по способността му да сервилничи, а по начина му да взима решения.
16.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Настроени сте за повече удоволствия и развлечения, но бъдете и бдителни. Не всичко сега ви е позволено, и ако нарушите нормите ще страдате. Вашата любвеобилност навлиза в нов етап и се пазете да не прекалите с чувствата си. През този период са възможни хронични ставни и други оплаквания.
16.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
16.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Времето на открито, извън дома не е загубено. Ако имате нужда от спокойствие, природата е добрата алтернатива. С подходяща компания часовете ще минат приятно. Но при някои се налага да се посветят на учене или да използват деня за наваксване на пропуснатото.
16.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Част от вас ще пристъпят към изпълнение на планираните си задачи, в които влизат и домашните задължения. Други ще използват деня за отмора или просто на разходка, но ще ви бъде приятно. За повечето от вас съдбата е подготвила приятни изненади, придобивки и положителни емоции.
16.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нежеланието ви да се съобразявате с проблемите на приятелите си ще влоши отношенията ви. Мислете за времето, когато ще имате нужда от тях, защото е сигурно, че такова ще дойде. Работата, която намирате за привлекателно ще ви отегчи с непредсказуемите си препятствия. Не се отказвайте лесно.
16.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако има нещо, което тревожи мислите ви не се колебайте да го споделите. Ще намерите по-бързо решението и ще ви олекне. Добре е да не се ангажирате с прекалено много задачи. Постепенно ще навлезете във форма, но до тогава се щадете повече. Така можете да постигнете резултатите, които очаквате.
16.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Мерете думите си, рискувате да засегнете чувствата на близък човек, оставайки неразбрани. Очакванията ви са големи, а обстоятелствата няма да ви поднесат изненади. Нужно е още да поработите за да стигнете до тях. Желанието ви е голямо, но не е достатъчно. Романтична закачка с приятен представител на другия пол.
16.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Затрупани сте с домашни задължения и няма да може да отделите много време за себе си, а имате нужда. Преценете дали работата по дома е толкова важна и дали ще можете да се справите с упреците на близките си, ако решите да я пренебрегнете. Финансови постъпления може да ви помогнат да се справите по-лесно с броженията у дома.
16.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
За да ви бъде приятно и уютно още от сутринта си помислете как да прекарате деня. Не се поддавайте на негативни мисли и не позволявайте нечие лошо настроение да развали вашето. Ще получите обаждания, които ще ви зарадват и ще дадат простор на мечтите ви. Очаква ви един весел ден в компанията на приятни хора.
16.09.2019
Последни новини