Димитровградските родители не се интересуват какво дебне децата им в Интернет

При пълна липса на интерес от страна на димитровградски родители премина дискусията за защитата на децата в интернет пространството снощи

Нито един родител не се появи на организираната от Общината дискусия за опасностите, които дебнат децата в интернет пространството.

Снощи в читалнята на Градската библиотека дойдоха само двама души, които нямат деца, но се интересуват от темата.

Идеята за своеобразно Училище за родители бе подета от преподавателя в Езиковата гимназия Стефка Иванова, адвоката Десислава Костова и психолога Ралица Сатамова.

Въпреки, че организаторите се бяха подготвили по темата за дискусия с мултимедия и нагледни материали, се оказа, че няма желаещи да чуят повече по проблема. Но самата дискусия все пак се състоя.

Психологът Ралица Сатамова показва рисунка на 5-годишно момченце от Димитровград, което играе непрекъснато на компютър, затова рисува и самата игра

Че темата е важна и не бива да се подценява са убедени инициаторите. Все повече семейства от Димитровград търсят помощ от психолог заради пристрастяването на децата към интернет и игрите на компютър, поясни Ралица Сатамова. 

Не са редки и случайте на проблеми, разглеждани в съда и породени от общуването в глобалната мрежа, коментира и адвокатът Деси Костова, но запази подробностите в тайна.

Според учителят на годината Стефка Иванова, за да се преодолее поне част от заплетената ситуация е нужно повече внимание от страна на родителите, както и те да бъдат в крак с наученото от децата пред компютъра. Ролята на преподавателите също не бива да се подценява, защото голяма част от времето децата и младите хора до 18 години прекарват в училище.

Припомняме, че през септември в димитровградските школа ще има организирани прожекции на филма на журналистката Емилия Антова - "Непростимо",  посветен на опасностите в глобалната мрежа.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини