Остров за сигурност пази димитровградчани в района на Неделен пазар

Т.нар осторв за сигурност ще бъде поставен на една от пешеходните пътеки до Неделен пазар

Тестови остров за сигурност ще бъде поставен за пръв път на една от пешеходните пътеки в Димитровград. Става дума за тази в района на Неделен пазар, където през почивните дни се концентрира голям поток на коли и пешеходци.

Това обявиха днес от Общината, като част от кампанията по превенция на безопасното движение на пешеходците и останалите участници в движението по пътищата.

Тестовият остров представлява съоръжение от изкуствена материя - гума и пластмаса, с дължина между 2 и 6 метра. Поставя се в средата на пътното платно върху пешеходната пътека.

С него се намаля скоростта на движение на колите, а в същото време пешеходците могат да "починат" по средата на улицата, особенно ако са майки с деца или възрастни хора.

Ако тестовия остров се окаже удачен, ще бъде поставен и на други пешеходни пътеки в Димитровград.

Междувременно нов пешеходен светофар ще бъде изграден на бул."Д.Благоев", мястото е пресечката срещу магазин "Лидл". Целта е да се тушира една от невралгичните точки по отношение на струпване на коли и движещи се хора.

Предстои пред сградите на детски градини и училища в града да бъдат поставени т.нар. "легнали полицаи".Това е предвидено да се случи в навечерието на новата учебна година.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Легнали полицаи ще пазят децата и младежите пред училища и градини
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини